xbox-appen kommer i 2024
Microsoft vil kunne klare å dominere sky-spilling om de handler Activision/Blizzard og DMA-loven trer i kraft i Europa for alternative app-butikker også på iPhone.

Annonse


Microsoft er klar for en ny verden neste år

Dette er interessant, for sent i februar i år skrev vi at “i et intervju med The Times avslører Xbox-sjef Phil Spencer noe spennende: Microsoft ønsker sin egen app-butikk.”

Neste år skal det skje

Og videre at: “per artikkelen står det at Microsoft håper de kan “øke konkurransen” i mobil app-segmentet ved å lansere en konkurrerende app-butikk. De ønsker å starte med spill, derav er det naturlig det er Spencer som var først ute.”

Spencer la også til “vi har helt klart støtte fra myndighetene når vi snakker om å åpne opp mobiler og det at vi kan være en troverdig tredjepart på enhetene – vi er langt unna dette nå.”

DMA vil endre mye

Det er dette han nå igjen snakker om (den gang skrev vi at “det er mulig Microsoft venter til Apple eventuelt blir tvunget av EU til å tillate alternativer til sin egen App Store, men det på Android i grunn er fritt frem”,) for under et nytt intervju med Financial Times er det nettopp EUs “Digital Markets Act” som åpner for at OS-produsenter må legge til støtte for tredjeparts app-butikker.

Annonse


Det er kun Apple som må åpne opp av de største, da dette allerede er mulig med Android. Dog, det kan være slik aat Google vil måtte gjøre nettopp denne muligheten mer sentral av OS-et.

Spencer innrømmer at Microsofts mangel på mobil-spill er et “hull” i selskapet, men at det vil være trivielt for dem å lage en Xbox app-butikk.

Klarer Microsoft handle Activision/Blizzard, vil de plutselig ha en haug med topp AAA-spill å promotere og tilby på mange plattformer. Selskapet ønsker nemlig at man skal kunne spille Xbox-spill uansett plattform, derav presset for å markedsføre Xbox Game Pass.

Dette er Digital Markets Act

Digital Markets Act er en av to giga-lover fra EU som vil endre nettet slik vi kjenner det. Begge lovene ble vedtatt sommeren i fjor – da rapporterte vi følgende:

The Digital Markets Act som vi forklarte hva innebar i mars i år, åpner blant annet opp for lynmeldinger på tvers av plattformer – la oss ta for oss den først:

“Brukere av små eller store plattformer vil kunne utveksle meldinger, sende filer eller foreta videosamtaler på tvers av meldingsapper, og dermed gi dem flere valgmuligheter. Når det gjelder interoperabilitetsplikten for sosiale nettverk, var medlovgivere enige om at slike interoperabilitetsbestemmelser vil bli vurdert i fremtiden.

Loven omfatter mer enn meldings-apper, da EU også ønsker full kontroll over hvilke apper og tjenester som kjører på mobilen med mulighet for brukerne å avinstallere forhåndsinstallert programvare og valg om hvilke tjenester brukeren ønsker å bruke når de setter opp enheten for første gang.”

Annonse