windows standardinnstillinger
Microsoft lover at Windows ikke skal rote i brukervalg og at nettlesere enkelt skal kunne angis som standard.

Annonse


Nå skal Windows respektere deg

Microsoft har avslørt at de endelig skal rydde opp i hvordan standard-programmer defineres i Windows 11. De lover også å ikke gjøre endringer for deg.

“Ansvar for at brukervalg respekteres”

Det startet med at siste versjon ble lansert uten mulighet til å definere standardnettleser på en annen måte enn å angi samtlige filtyper tilknyttet nettfiler manuelt. Deretter har det vært mye frem og tilbake.

Microsoft gjør gjør også alt de kan for å overbevise brukerne om å beholde Edge da de prøver å skifte til en annen standardnettleser – de har til og med satt kjepper i hjulene på programmer som hjelper brukerne.

Som plattform mener vi at for å levere tilliten, tryggheten og sikkerheten som kundene forventer fra Windows, har vi et ansvar for å sikre at brukervalg respekteres. Vi har tatt og vil fortsette å endre uønskede endringer i en brukers valg og forventer å gjøre flere endringer senere i år etter at applikasjonsutviklere har hatt tid til å ta i bruk anbefalingene.

Microsoft
Apper kan forespørre å bli festet på oppgavelinjen.

Dette garanterer Microsoft

Microsoft sier nå indirekte at de slutte å gjøre det vanskelig å angi en annen nettleser som standard, og lister opp tre ting de garanterer fremover:

Annonse


  1. Vi vil sikre at Windows-brukerne har kontroll over endringer for festet innhold og standardinnstillingene.
  2. Vi vil tilby en felles støttet måte for applikasjonsutviklere å tilby muligheten til å gjøre appen deres til standard eller feste appen til oppgavelinjen. Dette vil gi brukerne en lik opplevelse på tvers av alle apper.
  3. Microsoft-apper vil bruke de samme vanlige støttede metodene for festing og standardinnstillinger.

Edge blir krypto-lommebok

Gjør det enklere å skifte nettleser

Det siste punktet er viktig da det jo garanterer at Microsoft i Windows ikke kan overstyre brukernes ønske. Samtidig vil Edge, som alle andre nettleser, fortsette å mase om å angi dem som standard.

Apropos spørsmål om å angis som standard, så vil alle nettlesere kunne sende brukeren til de korrekte Windows-innstillingene for å gjøre endringen.

Annonse