amerikansk soldat med microsoft hololens
Microsoft vil få milliarder av det amerikanske forsvaret for AR-briller, men akkurat nå må selskapet tilbake til tegnebrettet.

Annonse


Fikk hodepine og kvalme

Det amerikanske forsvaret er ikke fornøyde med Microsoft HoloLens.

Microsoft vil trolig uansett tjene enorme beløp

Derfor har de nå kuttet en større ordre til selskapet. Planen var å bestille 6900 nye AR-briller til 400 millioner dollar, men kongressen sa nei.

I stedet godkjente de 40 millioner dollar for å utvikle en ny versjon, noe som er ganske utrolig da Microsoft nok hadde hatt råd til det selv.

Fra før av. har selskapet innkassert 125 millioner dollar fra amerikanske skattebetalere. Planen er at forsvaret skal bruke 21,9 milliarder dollar i løpet av det neste ti-året på opp til 121 000 enheter.

Annonse


HoloLens 2 ble lansert i 2019. Vi testet den første generasjonen våren 2015 og en gang til i april 2016. HoloLens 3 er på vei, men det vil nok fremdeles drøye en stund.

Har Apple klart å løse det?

Men akkurat nå er det en ting som setter en brems for penge-festen: teknologien.

Årsaken til at Microsoft må vente på pengene er at 70 soldater i fjor meldte om kvalme, hodeverk og vondt i øynene ved bruk av hodesettet 72 timers “scenarioer” – om det er det samme som bruk (og det er det visstnok), skjønner vi at soldatene vil oppleve problemer som definitivt ikke hører hjemme i krigs-situasjoner.

Problemet til Microsoft er at problemene startet mindre enn tre timer inn i den 72 timer lange testen. Selskapet må altså tilbake til tegnebordet, men får støtte av forsvaret til dette også. Spørsmålet er om det blir en oppgradert HoloLens 2 eller HoloLens 3.

Annonse