testavgooglepixelbudspro
Google priser seg under AirPods Pro 2 og Sennheiser True Wireless 3, men har ikke riktig så god passform. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Pixel Buds Pro

Med inntoget av Pixel-mobiler i Norge, toger det endelig inn flere produkter.

Introduksjon

I tillegg til Buds Pro har vi Nest WiFi Pro, tre pakk, inne til test. Men det blir en digresjon, for det er en ny dag, og det betyr nye propper.

For hver gang det lanseres en ny topp-mobil, lanseres det ofte også nye propper. Apple er unntaket som brukte tre år på å oppgradere AirPds Pro – oi, en digresjon til.

Jeg lover å komme til poenget, så her er spesifikasjonene (pris: 2399 kroner):

  • Spesiallaget 12 mm dynamisk transduser
  • Bluetooth 5.0
  • IPX 4 – etui: IPX2
  • Passiv og aktiv støyreduksjon
  • Ventil for bakgrunnslyd som bidrar til romfølelse og reduserer trykket i øret
  • Kapasitive berøringssensorer for å kontrollere musikk, anrop og Google-assistenten
  • Én IR-avstandssensor for øreregistrering brukes for å starte avspilling og sette på pause automatisk
  • USB C-lading – Qi

Batteri

  • Øreplugger: opptil 5 timers lyttetid og opptil 2,5 timers snakketid.
  • Øreplugger med ladeetui: opptil 24 timers lyttetid med etuiet, eller opptil 12 timers snakketid.
  • 15 minutters lading i lade-etuiet gir opptil 3 timers lyttetid eller opptil 1,5 timers snakketid.

Design

Etuiet er vanskelig å skille fra AirPods’ i lomma, noe som er en god ting.

Annonse


Størrelsen er perfekt, og de er ikke til sjenanse i jeans-lomma som Sennheisers True Wireless-serie med propper. Etuiet gir opp mot 24 timer lyttetid mot AirPods Pro 2 sine opptil 30 timer lyttetid.

Hva skal man si om nok et par propper? Litt mer enn vanlig skulle det vise seg.

Google har gått for sitt helt eget design denne gang. I stedet for en større gummi-propp har selskapet laget peanøtt-formet propper som skal holdes på plass mer av ørets form, enn gummi. Jeg var ikke fornøyd med passformen de mellomstore proppene ga – jeg testet så med de største. Disse holder proppene mer på plass, men det kommer på bekosting av noe press mot øregangen, og fremdeles ikke perfekt “fit.”

Derfor må jeg konkludere med at de ikke sitter like godt i øret som AirPods og True Wireless.

Faktisk når de ikke opp til noen av proppene jeg har testet i år, inkludert LinkBuds S fra Sony. Det er litt merkelig Google feiler på dette når alle andre har fått til dette i noen år. Det er ganske lenge siden dette var en utfordring.

Funksjoner

Jeg elsker oppsettet av Pixel- og Nest-tilbehør. Pixel Buds Pro skuffer ikke med kjapp-parring mot Android-mobiler, inkludert de på Android 12 (Sony Xperia 5 IV, jeg peker på deg).

På Pixel-mobiler er innstillingene bakt inn i der du finner de generelle Bluetooth-innstillingene, mens på andre mobiler så installeres Pixel Buds-appen. Oversikten over funksjoner er smart lagt opp med batteriprosenter på topp for deretter å servere ANC-oppsettet, Google Assistant, Find Device, Touch controls og EQ. Det er også inkludert en test for å sørge for at proppene sitter som de skal.

Venstre: Pixel Buds-appen på en Xperia. Høyre: Pixel 7 Pro med innebygget Pixel-app.

Jeg det er fint man kan styre volumet fra proppene. Dette er noe jeg har blitt glad i er mulig med AirPods Pro 2, og det er mer enn god nok fysisk plass på proppene. I stedet for å berøre opp- og ned, styrer man ved å stryke frem- og tilbake. Dette fungerer tilfredsstillende.

Begge proppene har som de aller fleste, med unntak Apple sine, kun berørings-følsomme på begge sider. En fin liten lyd spilles av ved aktivering av ulike funksjoner, samt spill og pause. Det fungerer greit nok, men igjen foretrekker jeg løsninger som ikke medfører at man kan utføre funksjoner ved uhell.

Det er elegant å definere hva venstre og høyre-propp skal gjøre. Personlig foretrekker jeg å holde inn høyre og venstre propp for å aktivere og deaktivere ANC, og å hente frem Google Assistant med samme trykke-lengde på vestre propp.

Ved første oppsett ble jeg spurt om jeg ønsket å oppdatere dem. Ja, det kan jeg jo så lenge det ikke tar 45 minutter som True Wireless. Det gjør det heller ikke, og Google melder du til og med kan bruke proppene som vanlig mens oppdateringen foregår i bakgrunnen. Jeg kan ikke huske hvor lang tid det tok, men det var ikke mange minuttene. Herlig.

Proppene støtter dessuten sømløs bytting mellom Android, og det fungerer fint og er tilfredsstillende kjapt.

Lyd

Det er godt med bass i disse. De spiller engasjerende, det er også et faktum. Det begynner dog å bli vanskelig å skille propper i dette segmentet fra hverandre: de aller beste skrur minst på programvaren og andre “juksemidler.” Dette er et par propper der man hører at ting skrus i retning underholdningsfaktor, og er langt fra nøytrale og “proffe” – ikke at det overrasker til prisen.

Lyden er ikke dårlig, men jeg hadde ønsket meg noe mer detaljklarhet og mindre rumlende bass. Tradisjonen for de andre proppene jeg har testet i år er faktisk at produsentene roer ned bassen for å fremheve diskant og mellomtone, så får man heller skru opp på rumlingen om så ønskes – Google gjør det motsatte. Jeg setter pris på at det er inkludert en rekke ferdiginnstilte EQ-er, som tung bass, balansert, vokal-fokus og klarhet.

Vær samtidig klar over at de største proppene øker bassen.

Jeg er minst imponert over omgivelseslyd-moduset, som ikke gjenskaper et like klart bildet av verdenen rundt som AirPods Pro 2. ANC-en er ok, men heller ikke noe byks frem.

Konklusjon

Heldigvis plasserer Google seg under Sennheiser og Apple pris-messig ved sammenligning mot True Wireless 3 og AirPods 2.

Heldigvis fordi disse ikke byr på samme lydkvaliteten som True Wireless, og har noe dårligere passform sammenlignet med AirPods Pro 2 som også har den flotte 3D-lyden kun Apple-økosystemet byr på. Jeg skal ikke straffe Google for dette, jeg bare påpeker det.

Det er liksom ikke noe med proppene som skriker “dette er unikt med meg.” Det eneste jeg kan komme på er den sømløse integrasjonen mot Android-økosystemet. Det er ikke noe å kimse av, men også Sony har fin Android-integrasjon og haugevis med funksjoner i LinkBuds S. De er heller ikke så små og søte som Galaxy Buds Pro2.

TEST: Pixel Buds Pro
Vi konkluderer
Google Pixel Buds Pro er ikke dårlige, men de sliter med å skille seg fra drøssevis med konkurrenter. De har ikke best lyd og ikke best batterilevetid, men gjør alt på en akseptabel måte, med unntak av passformen som kunne vært bedre. Android-integrasjonen er "second to none."
Leservurdering97 Vurderinger
3.7
+
Smart i Android-økosystemet
Volumkontroll på begge propper
Kjapp-parring
God lyd
-
Passformen kunne vært bedre
Ikke den aller beste lyden
Ikke den beste batterilevetiden (totaltid)
8.3

Annonse