nvidiahandlerikkearm
Hadde Nvidia handlet ARM hadde vi kanskje sett APU-er fra selskapet i egne laptoper.

Annonse


Nvidias ARM-handel kollapset

25. januar fikk vi sterke signaler på at Nvidias ARM-oppkjøp ikke ville skje. Nå er det offisielt.

Softbank bekrefter at handelen kanselleres i dag

Den gang meldte vi følgende:

“Det er Bloomberg som melder at selskapet ovenfor partnere melder at de ikke forventer å kunne sluttføre kjøpet, dette etter en rekke undersøkelser utført av konkurransemyndigheter.

I stedet for salg ser Softbank på muligheten til å børsnotere ARM. Det var i september 2020 stor-nyheten ble kjent, men etter den tid har det vært stille fra oppkjøper, men desto mer aktivitet blant politikere.

Annonse


Skal prøve å børsnotere ARM i løpet av våren

Og ganske riktig: nå melder Softbank som eier ARM, at grunnet store regulatorirske utfordringer, så blir ikke kjøpet noe av. Dette betyr at Nvidia ikke får tilbake depositumet de ga Softbank i september på 11 milliarder kroner.

Samtidig blir ARM-sjef Simon Segars erstattet med ARM sin tidligere sjef for merkevarer, Rene Haas.

Nvidia har ikke kommentert saken enda, men Softbank sier at de vil prøve å børsnotere ARM 1. april i år.

FTC meldte i desember i fjor at de ikke likte Nvidias planer, og at de ønsket å stoppe handelen:

“FTC saksøker for å stoppe den største halvlederbrikkefusjonen i historien for å forhindre at et brikkekonglomerat kveler innovasjonen for neste-generasjons teknologi. Kommende teknologi er avhengig av å bevare dagens konkurransedyktige, banebrytende marked, men den foreslåtte avtalen vil forvrenge ARMs insentiver i brikke-markedene og tillate det nye selskapet å urettferdig undergrave Nvidias rivaler”.

Konkurrenten Qualcomm hadde heller ikke så lyst til å se at handelen ble sluttført:

“Qualcomm har derfor sendt inn en offisiell klage til Federal Trade Commission (FTC), EU og det britiske konkurransetilsynet samt det samme i Kina. Selskapet tror de er en viktig brikke i avgjørelsen.”

Annonse