nvidiaarmoppkjøp
Nå prøver også amerikanske FTC å stoppe Nvidia sitt giga-oppkjøp av ARM. Avbildet: Jensen Huang, Nvidia-sjef.

Annonse


Nå gjør de alt for å stoppe ham

Nå er det ikke bare britiske myndigheter en skygge over Nvidias drøm om å handle ARM. Nvidia på sin side har hele tiden sagt at lisensdelen av ARM vil fungere som før etter et oppkjøp.

FTC ønsker å stoppe Nvidia

For amerikanske myndigheter, FTC “(Federal Trade Commission”) i denne sammenheng, har også kastet seg inn i kampen for å prøve å stoppe oppkjøpet, og da ser det enda svartere ut for grafikk- og AI-selskapet.

I en pressemelding fra FTC heter det:

“FTC saksøker for å stoppe den største halvlederbrikkefusjonen i historien for å forhindre at et brikkekonglomerat kveler innovasjonen for neste-generasjons teknologi. Kommende teknologi er avhengig av å bevare dagens konkurransedyktige, banebrytende marked, men den foreslåtte avtalen vil forvrenge ARMs insentiver i brikke-markedene og tillate det nye selskapet å urettferdig undergrave Nvidias rivaler”, heter det, og avslutter med at:

“FTCs søksmål bør sende et sterkt signal om at vi vil agere aggressivt for å beskytte våre kritiske infrastrukturmarkeder mot ulovlige vertikale fusjoner som har vidtrekkende og skadelige effekter på fremtidige innovasjoner.”

Videre heter det at:

Fordi ARM sin teknologi er kritisk og muliggjør konkurranse mellom Nvidia og konkurrentene i flere markeder, hevdes det i klagen at den foreslåtte fusjonen vil gi Nvidia muligheten og insentivet til å misbruke sin kontroll over denne teknologien til å undergrave konkurrentene, redusere konkurransen som vil ende med redusert produktkvalitet, redusert innovasjon, høyere priser og mindre valg og skade millioner av amerikanere som drar nytte av ARM-baserte produkter

FTC

Dette ønsker Nvidia å gjøre med ARM på laget

Det var i september i fjor at Nvidia offentliggjorde sine intensjoner om å handle ARM til 40 milliarder dollar. Nvidia listet opp følgende punkter:

  • Nytte Nvidias lederskap innen AI med ARMs store økosystem for å skape innovasjon for alle forbrukere
  • Nvidia vil utvide ARMs forskning og utvikling i Cambridge med et førsteklasses AI-team, og for å bygge en ARM/Nvidia AI supercomputer for banebrytende forskning
  • Nvidia fortsetter med ARMs åpne lisensiering-modell og forbruker-nøytralitet og utvider ARM sin lisens-portfolio med Nvidia-teknologi

Annonse