nvidiaarmqualcomm
Det er fremdeles ingen garanti for at Nvidia kan handle ARM, men vi tror de får igjennom kjøpet. Qualcomm har grunn til å være bekymret, også fordi Samsung Exynos nå yter langt bedre og det faktum at de samarbeider med AMD om GPU-teknologi.

Annonse


Qualcomm sier nei til Nvidias ARM-oppkjøp

Qualcomm angripes av både Apple og kanskje også Nvidia.

ARM lisensieres til over 500 selskap

For Nvidia ønsker å handle ARM, og bedyrer samtidig at de vil fortsette med lisens-ordningene, men det er klart at selskapet som startet med grafikk nå potensielt er i en situasjon i fremtiden der de på mange måter kan diktere fremtiden.

Qualcomm har derfor sendt inn en offisiell klage til Federal Trade Commission (FTC), EU og det britiske konkurransetilsynet samt det samme i Kina. Selskapet tror de er en viktig brikke i avgjørelsen.

Årsaken til at dette skjer nå er at FTC er i andre fase av undersøkelsene (som vil ta måneder) om det er OK at Nvidia handler ARM, og ber for tiden om mer information fra nåværende ARM-eier Softbank, så vel som ARM og Nvidia.

Nvidias bud på ARM ble kjent i september i fjor:

Nvidia oppsummerte det viktigste den gang:

  • Nytte Nvidias lederskap innen AI med ARMs store økosystem for å skape innovasjon for alle forbrukere
  • Nvidia vil utvide ARMs forskning og utvikling i Cambridge med et førsteklasses AI-team, og for å bygge en ARM/Nvidia AI supercomputer for banebrytende forskning
  • Nvidia fortsetter med ARMs åpne lisensiering-modell og forbruker-nøytralitet og utvider ARM sin lisens-portfolio med Nvidia-teknologi

Kilde:
CNBC

Annonse