nvidiaarm
Nvidia eier nå ARM, brikkesett-plattformen bak alle mobiler og kommende Apple Silicon.

Annonse


OFFISIELT: Nvidia handler ARM

Financial Times melder, uten å nøle, at det er Nvidia og ikke Apple som skal handle ARM.

Oppdatert, 01:33:

Det er nå offisielt fra Nvidia: de handler ARM for 40 milliarder dollar som tidligere meldt av FT.

Nvidia oppsummerer det viktigste:

Annonse


  • Nytte Nvidias lederskap innen AI med ARMs store økosystem for å skape innovasjon for alle forbrukere
  • Nvidia vil utvide ARMs forskning og utvikling i Cambridge med et førsteklasses AI-team, og for å bygge en ARM/Nvidia AI supercomputer for banebrytende forskning
  • Nvidia fortsetter med ARMs åpne lisensiering-modell og forbruker-nøytralitet og utvider ARM sin lisens-portfolio med Nvidia-teknologi

Kilde:
Nvidia

Nvidia er kjøperen mener FT uten å nøle

Softbank har ønsket å selge, det har vært kjent i flere måneder, men hvem som har vært nærmest en avtale har vært langt mer uklart, til nå.

For uten forbehold mener FT at Nvidia er kjøperen, og at prislappen er 40 milliarder dollar – 361,4 milliarder kroner. Softbank handlet ARM for 32 milliarder kroner i 2016, så litt penger har de jo tjent.

Tenk om Microsoft satser alt på ARM som Apple?

Det morsomme her er at Nvidia var verdt omtrent det samme som ARM for fire år siden, men har vokst nå voldsomt og har per 2020 en verdi (300 milliarder dollar) – altså ti ganger høyere enn ARM.

Personer med kjennskap til forhandlingene mener at Nvidia at kjøpet skal gjennomføres med en kombinasjon kontanter og aksjer.

Nå som Apple skifter fra ARM-teknologi i macOS-segmentet, er dette oppkjøpet elendig nytt for Intel som allerede er forbigått av Nvidia som den mest verdifulle brikke-produsenten. Spikeren i kista for Intel på forbruker-markedet vil være om også Microsoft velger å gå “all inn” på ARM og Windows.

Kilde:
Financial Times

Annonse


Annonse


Annonse