nvidiagiropparm
Nvidia gir trolig opp å sikre seg ARM. Bilde: Nvidia

Annonse


Mulig sjokk-melding fra Nvidia

Det ser ut til at Nvidia gir opp å handle ARM for 360 milliarder kroner.

Den gang hadde de følgende slagplan:

  • Nytte Nvidias lederskap innen AI med ARMs store økosystem for å skape innovasjon for alle forbrukere
  • Nvidia vil utvide ARMs forskning og utvikling i Cambridge med et førsteklasses AI-team, og for å bygge en ARM/Nvidia AI supercomputer for banebrytende forskning
  • Nvidia fortsetter med ARMs åpne lisensiering-modell og forbruker-nøytralitet og utvider ARM sin lisens-portfolio med Nvidia-teknologi

Det er Bloomberg som melder at selskapet ovenfor partnere melder at de ikke forventer å kunne sluttføre kjøpet, dette etter en rekke undersøkelser utført av konkurransemyndigheter.

I stedet for salg ser Softbank på muligheten til å børsnotere ARM.

Det var i september 2020 stor-nyheten ble kjent, men etter den tid har det vært stille fra oppkjøper, men desto mer aktivetet blant politikere.

Annonse


FTC meldte i desember i fjor at de ikke likte Nvidias planer, og at de ønsket å stoppe handelen:

“FTC saksøker for å stoppe den største halvlederbrikkefusjonen i historien for å forhindre at et brikkekonglomerat kveler innovasjonen for neste-generasjons teknologi. Kommende teknologi er avhengig av å bevare dagens konkurransedyktige, banebrytende marked, men den foreslåtte avtalen vil forvrenge ARMs insentiver i brikke-markedene og tillate det nye selskapet å urettferdig undergrave Nvidias rivaler”.

Konkurrenten Qualcomm hadde heller ikke så lyst til å se at handelen ble sluttført:

“Qualcomm har derfor sendt inn en offisiell klage til Federal Trade Commission (FTC), EU og det britiske konkurransetilsynet samt det samme i Kina. Selskapet tror de er en viktig brikke i avgjørelsen.”

Annonse