surfaceneo
Microsoft hadde en storslagen Surface Duo- og Neo-pressekonferanse, men til slutt endte det med at de slettet hele Neo-produktsiden og siden lanseringen er Duo kraftig priskuttet der den selges. Det eneste vi sitter igjen med er drømmen om en slik enhet, og et par lav-oppløste bilder.

Annonse


Hevder Microsoft har gitt opp Windows 10X – Surface Neo kommer trolig aldri og Duo er en flopp

Petri melder at Microsoft har gitt opp Chrome OS-konkurrenten Windows 10X.

Surface Neo og Windows 10X kommer nok aldri

Vi har ikke hørt noe fra Microsoft om OS-et etter det ble kjent at utsettelsen var et faktum. I mai i fjor hørte vi at laptoper skulle få det nye operativsystemet først, i stedet for Duo (Android) og Neo. Neo er for øvrig en større Duo, men Microsoft valgte å aldri lansere dette produktet.

Les vår Surface Duo test:

Petri skriver: “Nå endres planene igjen og folk med kjennskap til situasjonen melder at Windows 10X ikke lanseres i år, og OS-et som vi kjenner det i dag, blir trolig aldri en realitet. Selskapet har skiftet fokuset til Windows 10, så dermed er 10X ikke prioritert.”

Vi har ikke hørt rapporter om det, men det hadde jo vært meget interessant om Microsoft med introduksjonen av Sun Valley som visstnok bringer store grensesnitt-forbedringer, også legger mye bedre til rette for berøring.

Hva med å bare bruke… Windows?

Vi skjønner ikke hvorfor selskapet hele tiden må “forke” eget OS for å selge produkter som rimeligere laptoper, og hybrid-enheter dom Duo? Det må være mulig å strippe Windows 10 nok til å kjøre på alle plattformen, men endre grensesnittet alt ettersom formfaktor og optimalisere for ARM? Her er vi enige med Petri.

Annonse




Det er ikke godt å si hva strategien er, men faktum er at per dags dato så er Surface Duo en markeds-flopp og både 10X og Neo produkter som trolig er skrapet for godt – hva nå?

Planen skal visstnok være å bake inn visse deler av 10X i Windows 10, ting som nettopp grensesnittet og “app containers”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse