windows10x
Windows-sjef Panos Panay avslører at Windows 10X lanseres for laptoper først. Microsofts OEM-partnere evaluerer fortløpende når de skal lansere to-skjerm-maskiner med Windows 10X.

Annonse


Microsofts nye OS kommer til laptoper først

Allerede oktober i fjor avslørte lekkasjer at Windows 10X er på vei til laptoper.

Laptoper får Microsofts nye OS først

Som også avslørt trenger Microsoft de mer tid til å optimalisere OS-et for Neo og Duo (de er utsatt til neste år), så derfor kommer OS-et til laptoper aller først, og nå er det offisielt. Microsoft bekrefter samtidig at Windows 10 mai-oppdateringen slippes denne måneden. Ryktet er 28. mai.

Sjef for Windows og enheter, Panos Panay, oppsummerer hva som er nytt i våres store oppdatering:

I denne oppdateringen skal vi gjøre noen ting enklere og raskere for kundene våre, ved blant annet å introdusere en mer strømlinjeformet måte å koble sammen Bluetooth-enheter i Windows. Vi leverer praktiske forbedringer også, for eksempel en forbedret nettbrettopplevelse når du kobler fra tastaturet på en 2-i-1-enhet, slik at skrivebordet er som du kjenner det og som samtidig er optimalisert for berøring. Som alltid fortsetter vi fokuset for å gjøre Windows med for alle, og med oppdateringen fra mai 2020 bringer vi “dra og slipp” til de som bruker Eye Control-funksjonaliteten. Vi bringer til og med inn litt moro, som å gjøre mer kaomoji tilgjengelig direkte på Windows-emoji-tastaturet. ☜ (゚ ヮ ゚ ☜)”

Annonse
Det kommer flere maskiner i Neo og Duo-segmentet

Tilbake til to-skjerm-enhetene, for det er jo ikke bare Neo og Duo som er på vei, men en rekke andre fra Windows laptop-produsenter.

“Disse enhetene med én skjerm vil være de første med Windows 10X som vi leverer til våre kunder. Vi fortsetter å evaluere, sammen med våre OEM-partnere, for det rette øyeblikket for å bringe to-skjerm-enheter til markedet”, forklarer Panay.

ITavisen deltar på årets virtuelle Build-messe (19. – 21. mai) og håper å kunne avsløre mye mer om 10X og hva Microsoft og deres partnere har planer om.

Windows 10X-grensesnittet:

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse