100 000 1-stjerners anmeldelser gjør noe med ratingen. (Ill: Skjermdump/9to5Google)

Annonse


Aksje-app fikk 100 000 dårlige anmeldelser etter at de fjernet GameStop

Nå har Reddits “krig” mot Wallstreet gått så langt at flere handelsplattformer stenger mulighetene for å kjøp av en rekke aksjer. Reddit-brukerne, som mener at de ikke er ute etter å tjene penger, men rett og slett ønsker å forstyrre markedet, virker ikke å la seg stoppe med det første.

En måte å ta igjen på

For å stoppe den vanvittige pågangen på særlig shortede aksjer, har plattformen Robinhood valgt å fjerne en rekke selskaper som GameStop, BlackBerry og Nokia etter at aksjene gikk i taket på børsen.

Les med om Daytrading

Redditforumet r/wallstreetbets som “stjeler fra de rike og gir til de fattige” sa i går fra om hva de mente om avgjørelsen ved å gå sammen og gi appen én stjerne:

Annonse


(Ill: Skjermdump av 9to5Google)

Dette kunne muligens være spikeren i kisten for plattformen som tidligere har vært en populær trading-plattform.

Fjerner stjerner

Nå har imidlertid Google fjernet gårsdagens negative anmeldelser fra PlayStore:

(Ill: Skjermdump fra The Verge.)

Det er med andre ord mange aktører blandet inn i feiden.

Google har fjernet nesten 100 000 anmeldelser, noe som ikke går imot selskapgigantens retningslinjer. Retningslinjene sier eksplisitt at de fjerner anmeldelser som er ment for å manipulere en apps rating. Google har et system som kombinerer menneskelig intelligens med maskinlæring for å forstå hva som går imot retningslinjene.

Men sinte Robinhood-brukere nøyer seg ikke med å gi appen dårlig omdømme på Google Play. Derimot planlegger de nå et gruppesøksmål mot aksje-plattformen. I går sa Robinhood at de ville gjenåpne for “begrenset handling” på plattformen idag, fredag.

Dogecoin er kryptovalutaens GameStop

I lengden nytter det ikke å stanse aksjehandel av selskaper som blir utsatt for Reddits vrede. De går bare videre til neste mål. Nå som nyheten om r/wallstreetbets har fått oppmerksomhet internasjonalt kan oppfordringene på forumet få en enorm effekt.

“GameStop-aksjen ble handlet for 82,3 milliarder dollar, mer enn nok til å kjøpe opp hele den globale sølvproduksjonen tre ganger.”

Eric King, King Worlds News

Les mer: Kjøpe kryptovaluta

I går var sølv oppe til diskusjon som et mulig mål. Etter at en reddit-bruker foreslo å gjøre en såkalt short-skvis nådde sølvprisen sin til høyeste verdi på tre uker.

Også Dogecoin, yndlings-kryptovalutaen til Elon Musk som han fra tid til annen sender opp og ned ved å twitre om den, steg med over 800 prosent i går, etter at Reddit-forumet bestemte seg for å gjøre den til kryptoens svar på GameStop.

Dogecoin, som ble laget i 2013, basert på the populære doge-memet er egentlig en spøk, og det er vel akkurat derfor Elon Musk liker den så godt. I går twitret Musk et bilde av en hund på det som ser ut som en magasin-forside for Vogue, med “Dogue” som tittel i stedet.

Nå har Dogecoin justert seg noe, men fortsatt er valutaen opp over 200 prosent.

Stjele fra de rike og gi til de fattige

Flere skriver på Twitter at “markedet snur seg mot de rike, som for første gang i historien ikke vet hva de skal gjøre”. Andre sammenligner det som skjer med finanskrisen i 2008. Kan dette være en økonomisk revolusjon?

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Allerede har mange vanvittig mye penger blitt flyttet. Gjengen på r/wallstreetbets ser ikke ut til å gi seg med det første.

Kilde:
The Verge
Kitco
9to5Google