Annonse


Har du fått med deg alt dette smarte i iOS 14?

Som vanlig er det mye Apple ikke rekker å snakke om når de avslører en ny iOS-oppdatering, for det er mer enn widgets i iOS 14.

Det er endel smarte funksjoner iOS 14, og det dukker sikkert opp flere

Det samme er faktum med versjon 14, som er en usedvanlig god første beta-versjon. Noen ganger er det slik at beta 2 og beta 3 gjør opplevelsen mindre stabil, og noen ganger tregere, men vi håper at i denne beta-runden så blir ting bedre, og ikke tregere før de er “feature complete” og Apple har klart å optimalisere alt.

Jeg har allerede gått ganske grundig gjennom hva jeg mener om de nye OS-ene. I tillegg kan du lese alt om de mest grunnleggende funksjonene i denne artikkelen.

Ser du etter spesifikke feil og mangle? iPhone Hacks har en detaljert liste.

Denne artikkelen handler om de litt mindre tingene som blir oppdaget etterhvert som man tester, og som ofte er veldig nyttige. I tillegg lister jeg noen andre observasjoner, for den første forbedringen har en stor mangel.

Annonse
Bilde-i-bildet-modus er endelig på plass, men med en stor svakhet: mangel på YouTube-støtte.

Dette er videoappene med støtte (alle som allerede kan det samme i iPadOS):

  • Podcasts
  • Safari
  • FaceTime
  • iTunes
  • Home

Den nye passordbehandleren er å finne som en separat del under innstillingene, og har nå en liste med passord som tidligere er lekket i hacker-databaser, om en eller flere av dine kontoer er utsatte.

iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max-kunder kan endelig holde inne kamera-knappen for å ta opp video, akkurat som 11-serien har kunnet siden iOS 13. Merkverdig det tok en hel plattform-oppdatering for å få på plass støtten på den nest-nyeste generasjonen topp-modeller. Og, nå kan også alle enheter som støtter iOS 14 endre kamera-oppløsning i selve kamera-appen.

Deaktiver presis lokasjonsvarsling. Du ønsker kanskje ikke at visse apper skal vite nøyaktig hvor du er, så da kan du aktivere denne og mobilen vil plassere deg et mer tilfeldig sted, og ikke nøyaktig der du befinner deg. En annen personvernforbedring er muligheten til å definere hvilke bilder en app skal ha tilgang til, og ikke hele biblioteket, automatisk.

Sykkel-navigasjon er på plass i nye Apple Maps.

Vi har allerede nevnt at dyp-press i Apple Watch visstnok forsvinner i watchOS 7 (og at iPhone 12 nok får 120Hz-panel), og ganske riktig så må man bla opp til toppen av varsel-listen for å fjerne alt. Apple har allerede fjernet den fine 3D Touch-muligheten fra iPhone, så dette er kanskje ikke så overraskende, men uten tvil en plage. Vi tror Apple velger å gå for en berøringsfølsom, og ikke fysisk trykkfølsom krone, i Series 6. Grensesnittet er mer enn kjapt nok for det i watchOS 7.

iOS 14 sørger for å lade AirPods på en smart måte:

“For å redusere tap av batterikvalitet, så lærer AirPods fra din daglige lade-rutine. Derfor venter de med å lade mer enn 80 prosent så du kan bruke dem”.

Nå sørger også OS-et for å melde ifra når Apple Watch er full-ladet:

Denne omhandler ikke iOS 14, men er nyttig: tvOS 14 støtter Xbox Elite 2 og Xbox Adaptive kontrollerne i tillegg til Apple Arcade-spillerprofiler.

Søk etter emoji-er fra Apple-tastaturet.

iPadOS 14 og iOS 14 gir brukerne valget mellom hvilken standard nettleser OS-ene skal bruke. Kult, men hvor i all verden er innstillingen? Visstnok må apper som Chrome oppdateres for å støtte dette. Kilde: The Verge.

iOS 14 har en dedikert oversetter-app.

iOS 14 åpner opp for tredjeparter, som Tile, for innpass i Find My-appen. Også enheter uten nett-tilkobling er støttet.

Det er typisk Apple å gjemme nyttige funksjoner under hjelpe-alternativene, og det har de også gjort i versjon 14. Du kan nå dunke lett to eller tre ganger på baksiden på mobilen for å utføre oppgaver du selv har definerer, som å gå hjem, hente opp Siri, dempe lyden osv.

Volum og varsler for innkommende samtaler er endelig smartere, men hvor mange år tok det igjen?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse