ipadprosmartkeyboard
iPad Pro lanseres snart med Apple Smart Keyboard med trackpad. Apples nettbrett vil derfor fungere mer som en Microsoft Surface.

Annonse


iOS 14-lekkasjer: Slik skal Apple gjøre iPad Pro til en PC

27. februar ble det lekket at Apple klargjør lanseringen av et tastatur med trackpad til iPad Pro.

Store iOS 14-lekkasjer avslører Apples iPad Pro-strategi

Nå backes denne lekkasjen opp av iOS 14-kode fra 9to5mac. Samme blogg har allerede funnet referanser til watchOS 7 og et ikon fra en testversjon av samme OS som avslører Apples nye hodetelefoner.

Nå har de gravd mer og funnet ut at Apple planlegger langt mer robust støtte for mus på sine nettbrett i Pro-serien.

Den nye strategien gir mening også i forhold til Project Catalyst, Apples programvareprosjekt for en universell kodebase for iOS- og macOS slik at apper fungerer på tvers, som Twitter.

Annonse
Det kan være smart å vente med å handle iPad nå

iPadOS sin støtte for mus må aktiveres under tilgjengelighetsinnstillingene der den er gjemt for de aller fleste, men med den nye versjonen, sammen med det nye tastaturet som jo har en trackpad, er mus-støtten viktig og blir trolig en av de større markedsføringspushene for de nye iPad Pro-maskinene som lanseres i år.

Det er flere ting som skal forbedres, blant annet vil man få mer tradisjonelle muspeke-ikoner (og flere av dem i forhold til hvilke objekter den beveges over), i stedet for den litt rare løsningen som finnes i iPadOS nå.

Apple utvikler også støtte for gester som lett berøring med to fingre for høyreklikk. Trolig har også tastaturet en vibrasjonsmotor og vil muligens også kunne registrere hvor hardt man trykker, som på en MacBook.

Apples nye Smart Keyboard med trackpad kommer i minst to størrelser – med andre ord er både 11″ og 12,9″ støttet.

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse