iPhone Qualcomm
Apples kommende 5G-iPhone-enheter kommer kanskje med en egenutviklet antenne.

Annonse


Apple designer egen 5G-antenne – kommer trolig i iPhone 12

Apple ligger an til å lansere sine første 5G-kapable iPhone-modeller i høst, og brikken som skal gjøre det hele mulig kommer fra Qualcomm.

Mer spesifikt forventes det at 2020-iPhone får Qualcomms X55-brikke, noe som er mulig fordi Apple og Qualcomm inngikk et forlik i fjor, etter en lang konflikt som havnet i retten.

Men ifølge Fast Company er det slett ikke sikkert at Apple utelukkende skal basere seg på Qualcomms 5G-teknologi i høstens modeller. Nettstedet skriver at Apple jobber hardt for å være så uavhengig av Qualcomm som mulig. Det innebærer blant annet at Apple vurderer å bruke et egenutviklet antennesystem.

Qualcomm-antennen for stor?

Årsaken er visstnok at Qualcooms antenne, kalt QTM525, er for stor etter Apples standarder. Antennen, som gjør det mulig å få tilgang til den raskere mmWave-versjonen av 5G, er derfor ikke egnet i iPhone, mener Apple.

Annonse


Apple skal foreløpig ikke ha bestemt seg for om selskapet skal gå for sin egen antenne, eller om de skal bruke Qualcomms antenne i år. Begge alternativer vurderes fortsatt, skriver Fast Company.

Satser på egen 5G-brikke

Etter at Intel ga opp sin 5G-satsing i fjor endte Apple opp med å kjøpe selskapets 5G-avdeling for 8,6 milliarder kroner.

Apple er på god vei mot å produsere egne 5G-brikker for fremtidige telefoner, men det vil trolig ta noen år før vi ser resultatene av dette arbeidet. Enn så lenge vil Apple være avhengig av Qualcomm. Spørsmålet er bare i hvor stor grad.

Kilde:
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse