Hvor mye ville du betalt for denne? Mer enn 15 000 kroner?

Annonse


iPhone-brukere er villige til å betale 5 000 kroner mer for denne

Samsung og Huawei har allerede åpnet ballet når det gjelder brettbare telefoner, selv om veien har vært mildt sagt humpete så langt. Verden venter fortsatt på lanseringen av Galaxy Fold og Mate X.

Forventer at Apple lanserer brettbar iPad først

Men det kommer ikke til å gå mange år før Apple kaster seg inn i dette relativt ferske markedet, tror UBS. Banken – som har hovedkontor i Sveits, men opererer i hele verden – forventer at Apple lanserer en brettbar enhet i 2021, men kanskje så tidlig som i 2020.

Les også: Apple har patentert en foldbar enhet – vil en slik iPhone gjøre deg interessert igjen?

Selskapet tror at en brettbar iPad kommer først, men at en brettbar iPhone vil følge etter. Det skriver UBS i et notat sendt ut til investorer.

Annonse


Kjøper gjerne brettbar iPhone, men ikke for enhver pris

I forbindelse med notatet har UBS også gjennomført en spørreundersøkelse blant kunder. Resultatet viser ifølge selskapet at over en tredjedel av kundene har en «ganske stor» interesse i å kjøpe en brettbar telefon. iPhone-kunder viser generelt høyere interesse for dette enn andre smarttelefon-kunder, hevder selskapet.

Prisen er den viktigste variabelen som avgjør om kunden kjøper eller ikke. Undersøkelsen viser ifølge UBS at iPhone-kunder er villige til å betale 600 dollar – 5 000 kroner – mer for en brettbar iPhone. Kunder av andre telefoner er villige til å betale mellom 400-500 dollar mer.

Samsung i førersetet

UBS sier at Samsung «dominerer» intellektuell eiendom knyttet brettbare skjermer og banken forventer derfor at «Samsung vil bane veien» for brettbare enheter.

Les også: Steve Wozniak er bekymret for Apple

Apple har allerede fått godkjent flere patenter knyttet til brettbare enheter og det hersker liten tvil om at selskapet faktisk jobber med produkter innenfor denne kategorien. Vi har hittil ikke fått servert noen prototyp-bilder, så foreløpig må vi kun basere oss på konseptbilder.

Kilde:
CNBC

Annonse