Huawei-eiere overrasket av påtvunget reklame
Uautorisert reklame har begynt å dukke opp på Huawei-mobiler i Europa.

Annonse


Nå serverer Huawei reklame på låsskjermen

Saken er oppdatert, med følgende beskjed fra Huawei Norge:

Her har det skjedd en beklagelig glipp, og vi har nå fjernet låseskjermbildene fra våre servere. Vi beklager eventuelle ulemper bildene har medført. Dersom du har et slikt bilde lastet ned på telefonen, kan du slette det ved å gjøre følgende:
1) Når bildet vises på skjermen, skyver du opp fra undersiden av skjermen, og operasjonsverktøylinjen vises.
2) Klikk på “Slett” -knappen og klikk “Fjern” i bekreftelsesboksen som dukker opp.

Det siste døgnet har mange europeiske brukere av Huawei-telefoner fått opp reklamebilder på ‘lock screen’ skjermen – noe som Huawei selv aldri har informert brukerne på forhånd om. Debatten har gått livlig på diskusjonsforumet Reddit om dette er det kinesiske selskapets nyeste forsøk på å kapre igjen tapte inntekter etter at de nå har mistet svært mange store samarbeidspartnere.

Kan fjernes manuelt

Så langt ser det ut til at bare brukere i EU-regionen er påvirket. Reklamene er for Booking.com, og dukket plutselig opp som erstattede bakgrunnsbilder der man normalt kan selv velge hvilke bilde man vil ha på skjermen når telefonen er låst.

Man kan fjerne annonsene ved å gå manuelt inn i innstillingene for bakgrunnsbilder og slette dem. Eventuelt kan man også skru av ‘Magazine view’. Men Huawei eierne ergrer seg nå over hvorfor de har blitt påprakket reklamer uten noe forvarsel. Særlig ettersom også de dyreste toppmodellene også har fått disse uventede reklamene.

Annonse


Alternativ inntektskilde

Andre selskaper har gjort lignende før, men da med klart forvarsel til sine kunder om at enhetene kan inneholde reklame. For eksempel hadde Amazon annonser en periode som del av sin Kindle, og Xiaomi brukte reklame akseptert av forbrukerne til å gjøre sine smarttelefoner rimeligere i land som India.

Det Huawei nå gjør derimot er det flere som klør seg i hodet over. Selskapet har allerede begynt å slite med falmende image siden de nå ligger an til å miste Android-støtte helt – og de er også innviklet i flere skandaler og problemer enn noen gang tidligere.

Les også:

Kilde:
NeoWin

Annonse