Tim Cook
Apple-sjef Tim Cook er mer optimistisk på selskapets vegne enn han noen gang har vært.

Annonse


Tim Cook: – Dere vil bli overveldet av våre nye produkter

I går holdt Apple sitt årlige investormøte ved campusområdet i Cupertino i California.

Tim Cook delte blant annet litt informasjon om selskapets fremtidige produktplaner, og resultatet endte opp med at Apple-aksjen steg med 1 prosent i etterhandelen fredag.

Ifølge Bloomberg skal Cook ha sagt at Apple jobber med noen produkter som kommer til å «blåse deg av banen». Hvilke produkter det er snakk om, får vi selvsagt ikke vite.

Flere helsefunksjoner

Videre sa Cook at Apples mål er å senke prisen på 2018-utgaven av Macbook Air. Angående Apple Watch og AirPods sa toppsjefen at Apple har et langt, stort veikart for «fantastiske» produkter, og hintet samtidig til at flere helserelaterte funksjoner kommer til Apple Watch (søvnovervåkning?).

Annonse
Nye AirPods

AirPods 2 er ventet å komme i år. Om det blir i vår eller høst, vites ikke. De nyeste rapportene sier imidlertid at en vårlansering er å anse som sannsynlig. Øreproppene ventes å få Siri-støtte, et noe justert design (kommer blant annet i svart) og får støtte for trådløs lading.

Fokus på AR

Blant andre produkter som ryktes å være under utvikling, finner vi for eksempel AR-briller og en selvkjørende bil, dog er sistnevnte tvilsomt – Apple sies å ha skrotet planene om en egen bil og at de nå fokuserer på å utvikle teknologi for selvkjørende biler.

Kritiserte Facebook og Google

Ifølge Cook har Apple kjøpt 18 selskaper iløpet av det siste året, og selskapet vil fortsette å kjøpe opp flere i året som kommer.

Ifølge toppsjefen skal Apple være i rute når det gjelder målet om å doble omsetningen innen 2020, opp fra nesten 25 milliarder dollar i 2016.

Cook snakket også om personvern og politikk. Cook kritiserte blant annet Facebook og Google for å bygge omfattende dataprofiler basert på brukerdata, og gjentok Apples ønske om å få gjennom en form for regulering av benyttelse av av slik data.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse