Apple-kjenner: - Skal lansere AR-briller og elbil innen de fem neste årene.
Ming-Chi Kuo tror Apple planlegger å rulle ut en Apple Car.

Annonse


Apples store planer: – Skal lansere AR-briller og Apple Car innen de fem neste årene

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo, som er kjent for sine gode kilder når det gjelder Apple, har selskapet planer om å begi seg ut i to nye produktkategorier i løpet av de neste fem årene.

To nye kategorier for Apple

Det ene produktet er AR-briller, utvidet virkelighet, som Kuo mener vil lanseres i 2020. Apple startet sin AR-ferd i fjor med lanseringen av ARKit for iOS, men så langt har ikke selskapet et dedikert hodesett for utvidet virkelighet. Et AR-hodesett er et naturlig steg i denne utviklingen.

På nåværende tidspunkt har Kuo lite informasjon om de potensielle AR-brillene.

Den største nyheten i Kuos rapport er naturligvis den ryktede elbilen, for øyeblikket bare omtalt som “Apple Car”. Det at Apple jobber med en elbil har vært et stort tema på ryktebørsen gjennom flere år, men den siste tiden har de avtatt noe. Blant annet har flere hevdet at iPhone-produsenten har skrotet prosjektet, kalt Project Titan, helt og i stedet fokuserer på å utvikle maskinvare og programvare for autonom kjøring.

Annonse


– Apple Car innen fem år

Kuo tror derimot at Apple har planer om å lansere en elbil og at det vil skje i løpet av de neste tre-fem årene. Han nevner fire årsaker til at Apple har planer om å rulle ut en “Apple Car”:

  • Potensielt stor etterspørsel etter nye biler i industrien på grunn av nye teknologier.
  • Apples fordeler med ledende teknologi kan redefinere bilindustrien og differensiere Apple Car fra andre elbiler.
  • Apples omsetning fra tjenester vil øke betraktelig ved å gå inn i det store markedet for bilfinansiering med Apple Car.
  • Apple kan integrere maskinvare, programvare og tjenester bedre enn de nåværende konkurrentene i forbrukerelektronikkbransjen og potensielle konkurrenter i bilindustrien.

Tror du Apple kommer til å lansere en egen elbil? Hva må til for at du kjøper en “Apple Car”?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse