apple watch
Du har måttet belage deg på tredjepartsløsninger for å få søvnovervåkning til Apple Watch. Det kan endres fra 2020.

Annonse


Hevder søvnovervåkning er på vei til Apple Watch

Angivelig driver Apple for tiden med testing av en ny søvnanalyse-app for en fremtidig Apple Watch-utgave. Det hevder journalisten Mark Gurman i Bloomberg.

«Selskapet har brukt en søvnfunksjon i flere måneder på sine hemmelige steder rundt sitt hovedkvarter i Cupertino i California», skriver Gurman.

Informasjon skal ifølge ham selv komme fra personer med kjennskap til arbeidet. Hvis testingen blir vellykket,  blir funksjonen implementert i nye Apple Watch i 2020.

Henger etter

Hittil har ikke Apples smartklokker hatt noen avanserte målefunksjoner for søvn. Det har gitt andre aktører en fordel – Fitbit har for eksempel latt brukerne analysere søvn i lang tid.

Annonse


På Apple Watch har man måttet ty til tredjepartsløsninger. En av dem, AutoSleep, er en populær løsning, som blant annet synkroniserer data til helseappen på iOS. Men vi må nok vente på en mer avansert søvnsensor før funksjonaliteten for alvor kan bli nyttig.

Kjøpte opp produsent av avanserte søvn-sensorer

Apple har på sedvanligvis valgt å ikke kommentere ryktene, men det bør ikke komme som noen overraskelse at Apple satser mer på søvn – dette er nemlig ikke første gang vi hører Apples søvninteresse.

I 2017 kjøpe Apple selskapet Beddit, som har spesialisert seg på maskinvare for søvnovervåkning. Oppkjøpet fikk mange til å tro at Apple for alvor planlegger å satse på mer avanserte verktøy for overvåkning av søvn.

Muligens får vi altså se et foreløpig resultat av denne satsingen i 2020-utgaven av Apple Watch.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse