Apple med AR-oppkjøp: - Vi diskuterer ikke planene våre.
Apple gjennomfører nok et AR-relatert oppkjøp.

Annonse


Apple med AR-oppkjøp: – Vi diskuterer ikke planene våre

Nyhetsbyrået Reuters melder at Apple har kjøpt opp et oppstartsselskap som jobber med AR-briller. iPhone-produsenten bekrefter oppkjøpet, men ønsker ikke å gå inn på detaljer.

Ønsker ikke å kommentere oppkjøpet

Selskapet det er snakk om heter Akonia Holographics og har tilholdssted i Longmont i Colorado. Overfor Reuters har Apple følgende kommentar:

– Fra tid til annen kjøper Apple mindre selskaper, og vi diskuterer ikke formålet eller planene vårene.

Akonia har heller ikke ønsket å kommentere oppkjøpet, skriver nyhetsbyrået.

Annonse


Oppstartsselskapet skriver på sine nettsider at de en portefølje med hele 200 patenter relatert til holografiske systemer og materialer. Om egen skjermteknologi sier Akonia at de gjør det mulig å lage tynne og gjennomsiktige linser som viser levende, fullfargede bilder med bredt synsfelt.

Har store AR-planer

Oppkjøpet er nok et tegn på at Apple bare øker satsingen på utvidet virkelighet og at de muligens jobber med et AR-hodesett. Med lanseringen av ARKit i fjor trappet iPhone-produsenten opp satsingen på denne teknologien betraktelig og fokuset vil bare øke i tiden fremover.

Tidligere denne måneden meldte den troverdige analytikeren Ming-Chi Kuo at Apples AR-planer inkluderer lanseringen av et dedikert hodesett i 2020.

Få også med deg: – Apple skal lansere kombinert AR- og VR-hodesett i 16K-oppløsning som er trådløst.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse