Utvidet virkelighet kommer til iOS i høst.
Utvidet virkelighet kommer til iOS i høst.

Annonse


Se hvordan den utvidede virkeligheten blir i iOS 11

Under WWDC tidligere denne måneden annonserte Apple at AR, utvidet virkelighet, er på vei til iPhone og iPad i iOS 11.

En liten forsmak
Apples mobilplattform blir trolig den største plattformen for AR når ARKit, selskapets utviklerplattform for utvidet virkelighet, lanseres til høsten. Plattformen tar i bruk enhetens kamera, prosessor og bevegelsessensor for å levere utvidet virkelighet i iOS 11.

Mens du venter på at de første AR-appene og -spillene skal dukke opp – det vil trolig ta en stund – kan du se Apples ARKit-app som viser hvordan teknologien fungerer. For øyeblikket er teknologien kun tilgjengelig for utviklerne, men MacRumors har lagt ut en video som viser AR i iOS 11 i aksjon.

Annonse


Samarbeid med IKEA
Bak teknologien ligger «Visual Intertial Odometry» som sporer verdenen rundt iOS-enheten og gjør det mulig for enheten å oppdage hvordan den flytter seg rundt i et rom. ARKit analyserer rommet og gjenkjenner objekter som bord og gulv, og videre gjør det mulig å legge virtuelle objekter på disse overflatene, forklarer MacRumors.

Nylig annonserte IKEA og Apple et AR-samarbeid som gjør det mulig for kundene å forhåndsvise IKEA-produkter i hjemmene deres før de eventuelt går til innkjøp. Til CNN uttaler Anders Grafstrøm i IKEAs kjøkkenavdeling at de har stor tror på virtuell virkelighet  skal hjelpe kundene i kjøpsprosessen.

 

Kilder:
MacRumors,
Aftenposten

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse