- Apple skal lansere kombinert AR og VR-hodesett i 2020 med 16K-oppløsning som er trådløst
Apple bruker HTC Vive i reklamen for utviklermaskinen iMac Pro.

Annonse


– Apple skal lansere kombinert AR og VR-hodesett i 2020 med 16K-oppløsning som er trådløst

Cnet melder i en eksklusiv sak at Apple om to år skal lansere et veldig avansert VR- og AR-hodesett som ikke er avhengig av Mac, iPhone eller iPad.

16K!

Ifølge kildene skal hodesettet være i stand til å dytte en oppløsning på hele 16K totalt (8K per øye).

Kodenavnet er T288 og lanseringsåret er tidligere også meldt av Bloomberg i en uavhengig rapport, noe som øker sannsynligheten mye for en lansering nettopp om to år.

Merk: Apple kan komme til å droppe hele produktet eller endre det drastisk vel innen 2020.

Selv støtter for tiden Apple VR-utvikling på Mac, men fronter selv AR på iPhone og iPad.

Annonse


Enklere

Hodesettet kobles til en boks som, heldigvis, serverer innholdet trådløst til hodesettet. Det er denne enheten som drives av en enda ikke lansert Apple-brikke som selvsagt er kraftigere enn alt annet på markedet, og som vil gjøre jobben med å servere 8K-linsene med innhold eller kanskje gjenskape Mac- eller iOS-gresnesnittet?

Alt skal visstnok bygges inn i denne “boksen”, som også fungerer som en sensor-hub. Man skal derfor ikke trenge å henge opp eller sette opp sensorer på siden av skjermen.

Typisk Apple

Det hadde vært typisk Apple å gjøre noe slikt, nettopp fordi hverken HTC Vive eller Oculus sin Rift har klart å skape noe særlig engasjement. Det Apple gjør er å studere i løpet av flere år hvordan konkurrentene feiler på noe som kan fungere, for så å presentere produkt som ikke gjør alt, men som gjør de grunnleggende tingene bedre enn tidligere.

For selv om teknologien var og er imponerende og suger deg inn i en alternativ virkelighet, så mangler det riktig gode innholdet, eller rett og slett et spill som er bedre enn de beste tradisjonelle spill på dagens konsoller.

Så har ikke skjedd enda, men vi håper på en opplevelse som God of War som fremdeles er bedre underholdning på en 2D-skjerm, enn hva som har blitt vist oss frem til nå i VR.

 

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse