Jaguar bekrefter: Skal produsere elbilutgaven av ikoniske E-type.
Den ikoniske E-type blir elbil.

Annonse


Jaguar bekrefter: Skal produsere elbilutgaven av ikoniske E-type

Vi var til stede i London da Jaguar Land Rover for et drøyt år siden annonserte elbilutgave av klassikeren E-type. Nå kan bilprodusenten avsløre at de vil produsere elbilen.

Starter produksjon

Da elbilen E-type ble avduket i fjor var det ment som en forsmak på Jaguars elektriske fremtid, men nå blir altså bilen en del av den. Elbilen vil selges under Jaguar Classic og det offisielle navnet blir Jaguar E-type Zero.

– Vi er overveldet av den positive responsen til Jaguar E-type Zero-konseptet. Å fremtidssikre gleden med klassiske biler er en stor bragd for Jaguar Classic. E-type Zero viser frem den fantastiske arven til E-type, og ekspertisen og håndverksferdighetene til Classic Works, samtidig som vi demonstrerer Jaguar Land Rovers dedikasjon til å utvikle nullutslippsbiler i vår virksomhet, inkludert Jaguar Classic, sier Tim Hanning, sjef for Jaguar Land Rover Classic, i en pressemelding.

Les mer om Jaguars elbilplaner:

ITavisen var direkte fra London på Facebook Live: – I fremtiden eier du kanskje bare rattet, ikke selve bilen

Annonse


Bygger om nåværende E-type

Mens Jaguar for det meste har holdt seg tro til det klassiske designet, er nyhetene selvsagt størst under panseret der batteripakken på 40 kW, som gir bilen en rekkevidde på rundt 270 kilometer, sitter. Jaguar uttaler at de vil benytte mange komponenter fra I-Pace i E-type Zero, men går ikke inn på hvilke.

Hvis du ønsker en elbilutgave av E-type har du to alternativer: enten kjøpe en restaurert og ombygd gjennom Jaguar Classic, eller å levere din E-type – hvis du skulle eie en – til bilprodusenten som bygger den om. Så langt har ikke Jaguar Classic sagt noe om de ulike prisene.

Vi kjørte Jaguar I-Pace:

Ønsker du deg en Jaguar E-type med elmotor?

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse