Vi har kjørt bilen mange mener er bedre enn Model 3
Jaguars hel-elektriske cross-over imponerer.

Annonse


Vi har kjørt bilen mange mener er bedre enn Model X

I tillegg til vår skrevne anmeldelse av Jaguar I-Pace, en sjokkerende billig bil i Norge i forhold til hva den leverer, har vi en videotest til deg også.

Les testen – se anmeldelsen

Under kan du se hvordan vi opplevde det da vi prøvekjørte Jaguar i-Pace, og til dere som har bestilt en: gled dere.

PS. Ikke glem å følge oss på YouTube. Det gjør det mulig for oss å produsere mer.

Video produsert av Ole Magnus Kinapel for ITavisen.

Endelig er den på plass i Norge, bilen som virkelig kan gi Tesla konkurranse i premium-markedet. Jaguar I-Pace er den første helelektriske til den britiske bilprodusenten, og førsteinntrykket vårt er at Jaguar kommer til å levere en ordentlig god bilopplevelse.

Annonse


1750 bestillinger

Forrige uke var vi invitert til selskapets kontorer ved Fornebuporten og det vi så mest frem til var selvsagt å få kjøre I-Pace for første gang. I forkant kunngjorde Jaguar Land Rover-sjef i Norge, John Helmersen, at de har solgt 1750 biler i Norge. Du klarer sikkert å gjette det selv, men Norge er faktisk et av landene Jaguar I-Pace-forhåndssalget er best i. Nok en indikasjon på at nordmenn omfavner elbilene.

Han kunne også avsløre at de første kundeleveringene starter i august og at de i førsteomgang fokuserer på å levere I-Pace til dem som har bestilt. Nye kunder kan forvente å motta bilen tidligst første kvartal i 2019.

Modellen vi fikk kjøre var “First Edition” som også er topputgaven av I-Pace. Jaguar forteller at 80 prosent av de norske kundene så langt har valgt denne modellen eller “High-spec Edition” (HSE) som starter på under 750 000 kroner. Toppspekkede “First Edition” koster 830 000 kroner.

Av andre spesifikasjoner kan Jaguar I-Pace skilte med rundt 400 hestekrefter som tar deg fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder. Rekkevidden, etter den mer realistiske WLTP-standarden, er på 480 kilometer. Bilen støtter også hurtiglading på 100 kW.

Sportslig preg

Med i bilen hadde vi en representant for Jaguar – årsaken til det er at bilene som pressen fikk kjøre var førproduksjonsmodeller og dermed var det greit å ha en til stede hvis noen problemer skulle dukket opp. Det gjorde det heldigvis ikke.

Turen gikk fra Fornebu til Hurumlandet og tilbake igjen. En fin tur der vi fikk prøve bilen på motorveien og landeveien, en svingete en sådan.

I-Pace har tre ulike kjøremoduser: Dynamic, normal og eco. Dynamic er det sportslige alternativet og her får man mer respons når man tråkker ned pedalen. Bilen lå godt på den svingete landeveien og det var en mildt sagt en morsom opplevelse å kjøre i denne modusen. Se mer i videoen over.

Vi prøvde også eco-modusen som på ingen måte er like sportslig, men gjør at man stort sett trenger kun å bruke én pedal. Regenereringen er såpass kraftig at bilen bremser opp så fort man slipper gassen og vi kjørte tilbake fra Hurumlandet til Asker uten å bruke bremsepedalen.

Jaguar har lagt inn en fiffig detalj ved bremsene for å forhindre rust. For som bilprodusenten selv sa, tar det seg ikke ut med rust på en så lekker bil. Det som skjer er at ved enkelte tilfeller aktiveres de vanlige bremsene i stedet for at regenereringen slår inn, noe som forhindrer rustdannelser på bremseskivene.

Nei, denne bilen fortjener ikke å ha rust på bremseskivene.
Nei, denne bilen fortjener ikke å ha rust på bremseskivene. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Vi prøvde også cruisecontrollen som fungerer tilsvarende i andre biler. For eksempel har man adaptiv cruisecontrol slik at man følger etter bilen foran og justerer farten deretter, og bremser selvsagt automatisk opp. Ellers kan man sette farten til et visst antall km/t. I-Pace har også en førerassistanse som hjelper til med å holde bilen innenfor filene, men det er på ingen møte en funksjon som for eksempel Tesla Autopilot.

Etter snaut to timer i I-Pace på norske veier må vi så langt si oss imponert over Jaguars første helelektriske bil. Bilen har et sportslig preg og i Dynamic-modusen er den ordentlig morsom å kjøre. Med lanseringen av denne bilen føler vi at Tesla vil få økt konkurranse i markedet, noe som er positivt for kundene.

Jaguar I-Pace har et sportslig utseende. Vi liker det.
Jaguar I-Pace har et sportslig utseende. Vi liker det. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Den knappe tiden er dog ikke tilstrekkelig å gjøre opp en endelig dom over bilen, og da kanskje viktigst av alt hvor god rekkevidden er. Opp imot 480 kilometer bør uansett tilfredsstille de fleste behov, hvis Jaguar klarer å levere på dette. En annen ting vi ikke sett noe på er de personlige profiloppsettene i bilen.

Jaguar fortalte nemlig at man kan sette opp egne kjøreprofiler i I-Pace og at denne lærer over tid hvordan man bruker bilen og tilpasser seg etter det. Et eksempel er at bilen, når den gjenkjenner en spesiell person, stiller inn varme i settene om morgenen og ventilering om kvelden, men det går også inn på seteposisjon og infotainmentoppsett og liknende.

Alt i alt satt vi igjen med et stort smil etter første kjøretur med I-Pace.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse