Note 8 har ikke fingersensor i skjermen, det har trolig heller ikke Note 9.
Note 8 har ikke fingersensor i skjermen, det har trolig heller ikke Note 9.

Annonse


– Galaxy Note 9 får ikke et av årets største mobilnyheter

Det har ved flere anledninger versert rykter om at et av årets Galaxy-flaggskip får optisk fingersensor, altså en som er integrert i skjermen. Teknologien kom også for sent for Note 8.

Utsettes igjen

Bildelekkasjer viser at verken Galaxy S9 eller S9+ får dette, og nye rapporter fra Sør-Korea peker mot at heller ikke Note 9 har en fingersensor som er integrert i skjermen. I stedet vil Samsung gå for samme løsning som i S8, Note8 og S9 – sensor på baksiden.

Nettstedet The Bell skriver at Samsung har stanset prosjektet som jobbet med denne teknologien og at leverandører har jobbet med integrerte fingersensorer i to år, men at prosjektet nok en gang utsettes på grunn av tekniske problemer.

Ifølge rapportene jobber Samsung, Qualcomm og Synaptics med slike sensor, men enn så lenge er det kun sistnevnte som har fått det til på en tilfredsstillende måte. Vivo er så langt den eneste produsenten som har annonsert en smarttelefon hvis fingersensor er integrert i skjermenden bruker Synaptics-teknologi.

Annonse
Ytelsestall viser store forskjeller.

 

Kilder:
The Bell (koreansk),
GSMArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse