Vivo blir først ut med den spesielle fingersensoren.
Vivo blir først ut med den spesielle fingersensoren.

Annonse


Nå er den avslørt – den første mobilen med fingersensor i skjermen

Ryktene har versert i god stund, og under CES 2018 trekker Vivo sløret av den første smarttelefonen har en fingersensor som er integrert i skjermen.

Vivo først ut

Synaptics slår dermed Qualcomm til å bli først på markedet med slik teknologi, det er Vivo som produserer smarttelefonen som vises frem om kort tid. Foruten den spesielle teknologien, er det lite som er kjent rundt smarttelefonen.

Fingersensoren vil sitte mellom hovedkortet og OLED-panelet, skriver GSMArena, og den vil lyse opp fingeren for så å prosessere lysstrålene. Vivo lover at teknologien blir like sikker som fingersensorene i dagens smarttelefoner.

Vivo forklarer teknologien.
Vivo forklarer teknologien. (Ill.: Vivo)

 

Annonse


– Rask og enkel

I et innlegg på Forbes forrige måned skrev analytikeren Patrick Moorhead, etter å ha testet løsningen, at den er «rask og enkel». Ifølge Synaptics er den optiske fingersensoren dobbelt så raskt som ansiktsgjenkjenning som Apples Face ID. CMOS-sensoren i Vivo-enheten er 0,7 mm tykk og kan lese fingeravtrykk direkte gjennom OLED-skjermen.

 

Det at Vivo nå samarbeider med Synaptics oppleves trolig som en slag i siden for Qualcomm som i fjor demonstrerte liknende teknologi med nettopp Vivo. Qualcomms løsning var, i motsetning til Synaptics’, forholdsvis treg.

Følg CES 18-avsløringene.

 

Kilde:
GSMArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse