Goldman Sachs' forskningssjef tror de fleste kryptovalutaene blir verdiløse.
Goldman Sachs' forskningssjef tror de fleste kryptovalutaene blir verdiløse.

– De fleste kryptovalutaene kommer til å dø ut

Svenske IDG skriver at den samlede verdien til kryptovalutaene den seneste måneden har falt med hele 500 milliarder dollar. Ifølge Steve Strongin, global forskningssjef i Goldman Sachs, er nedgangen ikke over.

Lange transaksjonstider og sikkerhetsutfordringer

Strongin mener at folk kjøper kryptovalutaer som om samtlige kommer til å overleve og ber nå investorene om å forberede seg på at de fleste digitale valutaene kommer til å bli verdiløse. Han tror at det er kun et fåtall som faktisk vil overleve.

Han begrunner dette med de omfattende transaksjonstidene, sikkerhetsutfordringer og høye vedlikeholdskostnader.

“Kan noen av dagens kryptovalutaer bli en Amazon eller Google, eller kommer de til å slutte som de søkemotorene som nå er borte? Bare fordi vi er inne i en spekulasjonsboble, betyr det ikke at dagens priser kan gå opp slik at et håndfull av dem overlever. Samtidig betyr det at de fleste, kanskje alle, aldri når en ny topp igjen”, skriver han.

Annonse


Bitcoin burde vært forbudt.

 

Kilder:
Bloomberg,
IDG

Annonse