Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple avslører at oppdateringen snart er på plass. (Ill.: Apple)

Snart gjør Apple dette for å gi iPhone-brukerne mer kontroll over ytelsen

– Kanskje vi skulle ha vært tydeligere, sier Tim Cook.

Etter at Apple ble avslørt for å ha tuklet med ytelsen til kunders iPhoner, har selskapet lovet å gi iOS-brukerne mer kontroll over batteriet og ytelsen.

Gir brukerne mer oversikt

Under et intervju med ABC News sier Tim Cook, sjef for Apple, at disse funksjonene er på plass i en beta til iOS som kommer neste måned. Senere blir den tilgjengelig for samtlige brukere.

I oppdateringen gjør Apple det mulig for brukerne å deaktivere nedjustering i ytelsen, men kan risikere at batteritiden blir forkortet eller at enheten plutselig slår seg av.

– I en utviklerlansering neste måned kommer vi til å gi brukerne mulighet til å sjekke batterihelsen. Så det er veldig, veldig tydelig. Dette er ikke blitt gjort tidligere, men vi tenkte hardt på dette og har lært alt vi kan, sier Apple-sjefen og legger til at selskapet vil fortelle kundene på forhånd før det eventuelt nedjusterer ytelsen.

– Hvis du ikke ønsker det, kan du slå det av. Vi anbefaler ikke dette, fordi vi tror at folks iPhone er ganske viktig for dem, og du kan aldri si når noe haster. Våre handlinger handlet om brukerne, jeg kan ikke få understreket det nok.

– Jeg tror ikke alle fulgte med

I samme intervju sier Cook at selskapet kanskje skulle vært tydeligere da det valgte å forringelse ytelsen i kundenes iPhoner.

– For rundt et år siden lanserte vi en kode som mer eller mindre gjør … er at alle batterier eldes med tiden og på et tidspunkt blir de svake og det er en mulighet for at svake batterier vil føre til plutselige omstarter.

Og se for deg hvis du ringer nødnummeret eller er i en viktig samtale eller du venter på en melding, eller du ønsker å fange et øyeblikk med kameraet … vi fokuserer alltid på brukeropplevelsen. Så hjertet i valgene vi gjør, er brukeren. Vi følte det ville bli bedre å ta gjøre noe med ytelsen for å forhindre at det skjer.

Vi sa hva det var da vi lanserte det, men jeg tror ikke alle fulgte med og kanskje skulle vi ha vært tydeligere. Og vi beklager dypt til dem som tror at vi hadde noen andre tanker bak dette. Vår motivasjon er alltid brukeren. Brukeren er i sentrum for alt det vi gjør, sier han under intervjuet.

Dette kan skje med iPhone X neste år.

Ble avslørt

I kjølvannet av avsløringene og bekreftelsen fra Apple, er det blitt levert inn flere massesøksmål mot Apple. Myndighetene i Frankrike undersøker også saken.

Flere spekulerer i at Apple bremset opp iPhonene for å få dem til å kjøpe nye iPhoner i stedet for å bytte batteri, noe selskapet nekter for.

Samsung, LG og andre mobilprodusenter avviser at de tukler med ytelsen.

 

Kilde:
ABC News

Stikkord: Apple, iphone