Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LG og Samsung sier at CPU-en i deres mobiler ikke tukles med. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

LG og Samsung: – Vi gjør heller ikke som Apple

– Vi bryr oss om hva kundene våre tenker.

Det har stormet rundt Apple etter avsløringene om at selskapet nedjusterer ytelsen i eldre iPhoner – noe selskapet har innrømmet.

– Vi kommer aldri til å gjøre det

Et naturlig spørsmål da var om andre mobilprodusenter gjør det samme. Sony og Motorola uttalte i går at det er ikke noe de gjør, men hva med Samsung – Apple største konkurrent?

I en uttalelse til PhoneArena sier mobilkjempen at det ikke tukler med ytelsen.

«Produktkvalitet er og har alltid vært en topprioritet for Samsung Mobile. Vi sørger for at batterilevetiden til Samsungs mobilenheter forlenges gjennom flerlags sikkerhetstiltak som inkluderer programvarealgoritmer som overvåker ladestrømmen og -tiden. Vi reduserer ikke CPU-ytelsen gjennom programvareoppdateringer i løpet av livssyklusen til telefonen.»

LGs svar er av det korte slaget, men går ut på det samme:

«Vi har aldri gjort det, vi kommer aldri til å gjøre det! Vi bryr oss om hva kundene våre tenker», sier en talsperson for selskapet overfor PhoneArena.

Massesøksmålene hagler inn.

Sendte ut beklagelse

Apple hadde etter innrømmelsen ikke kommentert saken ytterligere før i går kveld da selskapet slapp en offisiell beklagelse til kundene.

Selskapet sier at det skulle ha kommunisert denne prosessen bedre og insisterer på at det ikke forringet brukeropplevelsen for å få kundene til å oppgradere til en ny iPhone.

Det har ramlet inn massesøksmål etter avsløringene og selskapet risikerer gigantiske bøter og toppledere fengselsstraff hvis de blir funnet skyldige.

 

Kilde:
PhoneArena

Stikkord: Apple, lg, Mobil, samsung