Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nye, skjulte opptak viser flere Twitter-avsløringer. (Ill.: Project Veritas/Skjermdump)

Slik selger Twitter deg

– Du lekker mer enn du tror.

Mikrobloggen Twitter er blitt rammet av flere omdiskuterte avsløringer den seneste perioden. Nå kommer nettstedet Project Veritas med nye.

– Har sett flere peniser enn jeg ønsker

Med skjult kamera viser nettstedet Twitter-ansatte og -ingeniører som forteller at de har tilgang til alt brukerne legger ut. I det ferske opptaket snakker ingeniørene Conrado Miranda, Clay Haynes, Pranay Singh og Mihai Alexandru Florea om noen av selskapets praksiser.

Blant annet sier Haynes, som tidligere har snakket om forholdene, at Twitter har en avdeling bestående av hundrevis av personer som ser på penisbilder.

– Det er en avdeling som er dedikert til det. Jeg mener, vi snakker om tre eller fire … minst tre eller fire hundre personer … Ja, de blir betalt for å se på penisbilder, sier han i videoen.

– Jeg har sett flere peniser enn jeg ønsker å se.

Twitter avslørt i skjulte opptak.

– Alt du gjør blir lagret

Singh har også snakket med Project Veritas tidligere og i den ferske videoen forteller han om hvordan mikrobloggen lagrer alt brukerne deler.

– Alt du sender blir lagret på min server. Så alle dine sexmeldinger og deg, som penisbilder, er på min server, sier Twitter-ingeniøren.

Han fortsetter:

– Alle ulovlige koner og alle jenter du har hatt sex med, er på serveren min. Jeg kommer til å sende det til kona di, hun kommer til å bruke det mot deg ved skilsmissen.

– Vi vet alt om deg

Florea er en annen Twitter-ingeniør i det skjulte opptaket, han forteller at det sosiale mediet oppretter en omfattende profil av sine brukere.

– For at vi skulle ta betalt av annonsører, må vi bevise at det var deg og det er derfor vi bruker e-postadresse, eller noe som en informasjonskapsel eller noe som kan spore deg. Du betaler med informasjonen din for retten til å bruke nettsiden vår.

Miranda sier at Twitter ved mye om brukerne selv om det er første gang de besøker mikrobloggen.

– Du lekker mye mer informasjon enn du tror. Vi har informasjon om deg selv om det er første gang du besøker Twitter.

Under kan du se det skjulte opptaket:

 

Kilde:
Project Veritas

Stikkord: politikk, sensur, twitter