Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kidnappere krevde at løsepengene ble utbetalt i bitcoin. (Ill.: David McBee/Pexels)

Kryptovalutaekspert kidnappet – krevde 1 million dollar i bitcoinløsepenger

New York-statsadvokat advarer om økt kriminalitet relatert til digitale penger.

Forrige uke ble den ukrainske kryptovalutaeksperten Pavel Lerner kidnappet av en gjeng maskerte angripere. Det melder Financial Times (betalingsmur).

Advarer om slike hendelser

En interessant detalj ved hendelsen er at kidnapperne ikke ønsker kontanter, som er sporbare, men i stedet krever at løsepengene utbetales i bitcoin. Som Engadget påpeker, kan det se ut til at NY County District Attorney, Curys Vance, hadde et poeng da han i desember uttalte at man kan forvente kriminalitet relatert til kryptovaluta.

Uttalelsene hans kom etter en hendelse i New York der bevæpnede ranere stjal virtuelle penger til en verdi av 1,8 millioner dollar. Nylig ble også et bitcoinnettsted robbet for 500 millioner kroner.

Bitcoin burde vært forbudt.

Ble sluppet løs

Lerner ble sluppet fri et par dager senere etter at løsepengesummen ble utbetalt. Det er ukjent hvem som faktisk overførte beløpet, om det var noe kryptovalutaeksperten gjorde selv eller om det ble gjennomført av noen andre.

Eksperten driver selskapet Exmo, som driver med veksling av kryptovaluta, og etter hendelsen forsikrer det kundene om at myntene deres er “helt sikre” og at kidnapperne ikke hadde mulighet til å få tilgang til deres digitale lommebøker eller personlig informasjon.

Politiet i Ukraina etterforsker saken.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: bitcoin, kryptovaluta