Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Qualcomm vil ha importstans av enkelte iPhone X-modeller. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Qualcomm vil ha importstans av iPhone X

Kan få massive ringvirkninger for Apple.

Qualcomm har levert inn ytterligere tre klager som omfatter 16 patenter i den juridiske disputten med. Patentene omfatter minnedesign, batterihåndtering og teknologi i kameraet til iPhone og klagene kommer kort tid etter at Apple sendte inn et liknende mot brikkesettprodusenten.

Vil ha importstans av Intel-iPhoner
Samtidig søker Qualcomm Det internasjonale handelssenter (ITC) om å stanse importen av iPhone 8, 8 Plus og iPhone X laget for AT&T og T-Mobile som bruker Intel-brikker. En liknende klage ble sendt inn tidligere i år, da ønsket Snapdragon-produsenten importstans av iPhone 7 i tillegg til stans av produksjon og salg i Kina.

ITC har så langt ikke tatt stilling til klagen som innebærer ønske om importstans av iPhone 7.

Videre kan Qualcomm også komme til å ønske å forby iPhoner med Verizon og Sprint som bruker modembrikketeknologien til selskapet

Dette handler saken om
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

I starten av denne måneden leverte Qualcomm inn et søksmål i San Diego i California der selskapet hevder at Apple prøver å hjelpe Intel ved å dele Qualcomm-hemmeligheter.

 

Kilde:
The San Diego Union-Tribune

Stikkord: Apple, iphone, qualcomm, søksmål