Tli å begynne med ville Elon Musk at alle skulle kunne bygge Hyperloop-baner, men nå vil han gjøre det selv.
Tli å begynne med ville Elon Musk at alle skulle kunne bygge Hyperloop-baner, men nå vil han gjøre det selv.

Annonse


Elon Musk vil bygge hyperloop på egen hånd

Hyperloop-toget, som skal kunne kjøre i vakumtunneller i opp til 1000 km/t og knytte storbyer i USA sammen med dramatisk reduserte reisetider, var Elon Musk sin idé.

Musk sin idé
Den ble unnfanget i 2013 i et forskningspapir som forklarte teknologien og ideen, men på den tiden oppfordret Musk andre til å utvikle og bygge toget, ettersom han var opptatt med andre ting.

Nå har han imidlertid endret mening, og vil ta hyperloop i egne hender.

Det finnes i dag flere Hyperloop-selskaper som har kommet rimelig langt med testingen, og sist var det Hyperoloop One som kjørte toget i 300 km/t på en testbane i Nevada-ørkenen.

Annonse


Disse skal få fortsette med utviklingen og byggingen sin, men må i fremtiden konkurrere med Elon Musks egne selskaper.

Har bygget eget boreselskap
I det siste har nemlig Elon Musk begynt å utvikle et eget tunnelselskap, og de skal ha fått muntlig tillatelse til å knytte New York og Washington sammen i en Hyperloop-bane.

Nå ønsker de å ta mer direkte kontroll over utviklingen av hyperloop-utviklingen.

– Mens vi er oppfordret av at andre gjør fremgang, vil vi gjerne aksellerere utviklingen av denne teknolgoien så raskt som mulig, skal The Boring Company, tunnelselskapet til Musk, ha sagt i en uttalelse, i følge Bloomberg.

Oppfordrer alle til å bygge baner
– Vi oppfordrer og støtter alle selskaper som ønsker å bygge Hyperlooper, og vi har ingen planer om hindre dem i å bruke Hyperloop-navnet så lenge de er sannferdige, sier de videre.

Det er Elon Musk som eier navnet «Hyperloop»-merkevaren gjennom SpaceX, som også eier @Hyperloop på Twitter og nettsiden Hyperloop.com, som de bruker til å arrangere Hyperloop-konkurranser for å teste ut teknologien.

Les også:Fra San Francisco til LA på en halvtime.

Kilde
Bloomberg

Annonse