Hyperloop One setter ny rekord.
Hyperloop One setter ny rekord.

Annonse


Hyperloop setter fartsrekord – kjørte over 300 km/t

29. juli gjennomførte Hyperloop One en vellykket test av prototypen i Nevada-ørkenen i USA.

Ny personlig rekord
Farkosten akselererte gjennom den 500 meter lange testtunnelen og nådde en hastighet på 192 mph, noe som tilsvarer 308 kilometer i timen. Ifølge selskapet er det den raskeste hastigheten til en Hyperloop noensinne.

To uker tidligere nådde selskapet en hastighet på 113 km/t. Hyperloop One håper m kort tid å nå 400 km/t, men det ultimate målet er å nå hastigheter på hele 1126,54 kilometer i timen.

Her setter Hyperloop-toget fartsrekord.
Her setter Hyperloop-toget fartsrekord.

Raskere enn Flytoget
Det nesten lufttomme røret hadde et trykk som tilsvarer rundt 60 000 meter over havet, forklarer selskapet, og farkosten – kalt XP-1 – svevde oppå skinnene med hjelp av magnetisk levitasjon. Dette begrenser motstanden og skal sørge for at Hyperloop i fremtiden når den potensielle hastigheten på over 1000 kilometer i timen.

Annonse
Rekordhastigheten til Hyperloop One er raskere enn Flytoget som kjører mellom Drammen og Oslo Lufthavn Gardermoen og som har en topphastighet på 210 kilometer i timen. Når de nye togene er på plass vil Flytoget frakte reisende i opptil 250 km/t (ekstern lenke).

I 2015 satt et japansk magnettog verdensrekord med en hastighet på 603 kilometer i timen (ekstern lenke). Det ventes i drift i 2027.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse