Facebook forsvarer WhatsApp-krypteringen.
Facebook forsvarer WhatsApp-krypteringen.

Annonse


– WhatsApp-krypteringen hjelper faktisk politiet i kampen mot terror

Facebook-eide WhatsApp har vært gjenstand for kritikk fra myndighetene i flere land på grunn av krypteringen, men også sporingen av brukerne (som senere ble avsluttet i Europa).

– Hvem ikke innholdet, men hvem meldingen er til
Under et intervju på et radioshow på BBC benyttet Sherly Sandberg, COO i Facebook, anledningen til å forsvare bruken av kryptering i WhatsApp.

– Målet for myndighetene er å innhente så mye informasjon som mulig. Og når man har meldingstjenester som WhatsApp er kryptert, er meldingene kryptert, men ikke metadataen. Det betyr at du sendte en melding, vi vet ikke hva den inneholder, men hvem den er til, sier hun til BBC-showet «Desert Island Discs».

Sandberg mener at selv om meldingsinnholdet ikke er tilgjengelig, er det nyttig for politiet å vite hvem som kontaktet hvem.

Annonse


Kritiseres av myndigheter
Etter terrorangrepet i London i mars, ba britiske myndigheter igjen om en bakdør til WhatsApp og liknende tjenester da det ble kjent at angriperen, Khalid Massod, kommuniserte via WhatsApp kort til før angrepet.

Lynmeldingstjenesten har ikke ønsket å dele loggen fra samtalene og politiet har ikke klart å komme seg forbi krypteringen.

– Vi må være trygge på at selskaper som WhatsApp, og mange andre med dem, ikke gir terrorister en trygg havn der de kan kommunisere med hverandre uten at noen får tilgang til meldingene deres, sa Amber Rudd, innenriksminister i Storbritannia, til Daily Telegraph og la til:

– I slike situasjoner er vi nødt til å sørge for at etterretningstjenestene har mulighet til å komme seg inn i krypterte tjenester som WhatsApp.

– Risikerer å få mindre informasjon
Under intervjuet med BBC sier Sandberg at hun nylig møtte Rudd og at de to er veldig på linje når det gjelder mål.

– Vi ønsker å sørge for at alle gjør det de kan for å stanse terrorisme og derfor er reglene for Facebook veldig klare. Det er absolutt ikke et sted for terrorisme, hat, oppfordring til vold på noen som helst måte, sier hun til BBC.

Sandberg mener at hvis krypteringen blir fjernet, kan brukere komme til å flykte fra tjenesten noe som ifølge henne vil gi politiet færre ledetråder.

– Hvis folk flykter fra krypterte tjenester til andre krypterte tjenester i land som ikke deler metadataen, vil myndighetene få mindre informasjon, ikke mer.

Er du enig i Sanbergs uttalelser rundt kryptering?

 

Kilde:
Washington Post

Annonse