Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook stanser WhatsApp-nnsamlingen i Storbritannia. (Ill.: WhatsApp)

Facebook stanser WhatsApp-sporing etter kritikk

Britiske myndigheter press på.

Det vakte stor ståhei da Facebook på sensommeren annonserte at de vil samle inn informasjon fra brukere som benytter seg av lynmeldingsappen WhatsApp.

Stanser datainnsamlingen
Myndighetene i både Storbritannia og Tyskland har uttalt seg om saken, og Facebook har valgt å suspendere den omtalte datasporingen i Storbritannia.

I en pressemelding på ICOs, Information Commissioner, skriver Elizabeth Denham at hun var bekymret over om forbrukerne var godt nok beskyttet.

«Og det er greit å si at henvendelsene gruppen min har foretatt ikke har endret mitt synd på det. Jeg føler at brukerne ikke er blitt gitt nok informasjon om hva Facebook ønsker å gjøre med deres informasjon, og jeg tror ikke WhatsApp har et gyldig samtykke fra brukerne for å dele deres informasjon. Jeg føler også at brukerne skal få bedre kontroll over hvordan deres informasjon blir brukt, ikke bare i et vindu på 30 dager», skriver hun.

Les også: Slik hindrer du WhatsApp i å dele dine data med Facebook.

Ønsker mer
Selv om Facebook har gått med på å stanse innsamlingen midlertidig, er ikke ICOs jobb riktig ferdig.

De ønsker at Facebook skal forklare hvordan de skal samle inn data, hvordan de skal bruke den og å gi brukerne pågående kontroll over hva som blir delt.

«Jeg føler at brukerne fortjener mer informasjon og beskyttelse, men så langt er ikke Facebook og WhatsApp enige. Hvis Facebook begynner å bruke informasjonen uten gyldig samtykke, kan vi bli nødt til å foreta oss noe», heter det fra Denham.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: facebook, whatsapp