Facebook stanser WhatsApp-nnsamlingen i Storbritannia.
Facebook stanser WhatsApp-nnsamlingen i Storbritannia.

Annonse


Facebook stanser WhatsApp-sporing etter kritikk

Det vakte stor ståhei da Facebook på sensommeren annonserte at de vil samle inn informasjon fra brukere som benytter seg av lynmeldingsappen WhatsApp.

Stanser datainnsamlingen
Myndighetene i både Storbritannia og Tyskland har uttalt seg om saken, og Facebook har valgt å suspendere den omtalte datasporingen i Storbritannia.

I en pressemelding på ICOs, Information Commissioner, skriver Elizabeth Denham at hun var bekymret over om forbrukerne var godt nok beskyttet.

«Og det er greit å si at henvendelsene gruppen min har foretatt ikke har endret mitt synd på det. Jeg føler at brukerne ikke er blitt gitt nok informasjon om hva Facebook ønsker å gjøre med deres informasjon, og jeg tror ikke WhatsApp har et gyldig samtykke fra brukerne for å dele deres informasjon. Jeg føler også at brukerne skal få bedre kontroll over hvordan deres informasjon blir brukt, ikke bare i et vindu på 30 dager», skriver hun.

Annonse


Les også: Slik hindrer du WhatsApp i å dele dine data med Facebook.

Ønsker mer
Selv om Facebook har gått med på å stanse innsamlingen midlertidig, er ikke ICOs jobb riktig ferdig.

De ønsker at Facebook skal forklare hvordan de skal samle inn data, hvordan de skal bruke den og å gi brukerne pågående kontroll over hva som blir delt.

«Jeg føler at brukerne fortjener mer informasjon og beskyttelse, men så langt er ikke Facebook og WhatsApp enige. Hvis Facebook begynner å bruke informasjonen uten gyldig samtykke, kan vi bli nødt til å foreta oss noe», heter det fra Denham.

 

Kilde:
Engadget