WhatsApp har nå støtte for end-to-end-kryptering.

Annonse


WhatsApp har nå superkryptering

WhatsApp, en av verdens mest populære lynmeldingstjenester, bruker nå end-to-end-kryptering på samtlige enheter og samtlige meldinger.

Kryptering
Den Facebook-eide meldingsgiganten har de seneste årene samarbeidet med Open Whisper Systems, en organisasjon som fokuserer på å forbedre sikkerheten i kommunikasjonsteknologi, og nå er støtten for superkrypteringen offisiell.

Nyheten kommer på tiden da krypteringsdiskusjonen herjer for fullt verden rundt og spesielt i USA. Striden mellom FBI og Apple etter San Bernardino-skytingen har på ingen måte gått stille for seg, og forrige uke annonserte FBI at de hadde klart å åpne den aktuelle iPhonen.

Les alt om FBiOS her.

Annonse


FBI kommenterer
«Selv om vi ser viktigheten i den jobber politiet gjør med tanke på sikkerheten til folket, kan svekking av krypteringen gjøre at brukernes informasjon blir lettere å utnytte av internettkriminelle og hackere», skriver WhatsApp i en pressemelding.

Engadget har vært i kontakt med FBI som nektet å kommentere WhatsApp direkte, og en talsperson for byrået henviser heller til en uttalelse fra FBI-sjef James B. Comey i forbindelse med «FBiOS-saken»:

«Vi må sikre den fundamentale retten til personer å delta i privat kommunikasjon i tillegg til å beskytte allmennheten […] Vi opplever flere og flere saker der vi føler at viktige bevis befinner seg på en telefon, et nettbrett, en PC – bevis som kan være forskjellen på om en overgriper blir dømt eller frifunnet. Hvis vi ikke kan få tilgang til dette beviset, vil det ha vedvarende, betydelige konsekvenser for vår mulighet til å identifisere, stoppe og straffeforfølge disse overgriperne.»

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse