Organisasjonen CCIA mener at en importstans for iPhone i verste fall vil ødelegge for kundene.
Organisasjonen CCIA mener at en importstans for iPhone i verste fall vil ødelegge for kundene.

Annonse


– En salgsstopp av iPhone vil skade kundene

Reuters melder at flere teknologiselskaper står på Apples side i den pågående saken mellom iPhone-produsenten og brikkesettkjempen Qualcomm.

Kundene kan bli skadelidende
Computer & Communications Industry Association (CCIA), som består av selskaper som Amazon, Google, Intel, Microsoft og Samsung, viser sin støtte til Apple i dokumenter sendt til U.S. International Trade Commission (ITC). Gruppen skriver blant annet at en salgsstopp av iPhone – som Qualcomm ønsker – potensielt sett kan ødelegge for kundene.

Organisasjonen mener at en stans i importen av iPhoner med Intel-brikker til USA vil påvirke tilgjengelighet og i verste fall er det kundene som blir skadelidende.

«Hvis ITC godkjenner denne ordren, vil det hjelpe Qualcomm å bruke monopolet sitt for å ramme Apple ytterligere og føre til at prisene for forbrukerenheter øker», heter det i en uttalelse fra Ed Black, sjef for CCIA. Han legger til:

Annonse
«Det som står på spill her er tilgjengelighet av iPhone og andre smarttelefoner til en bedre pris.»

Tror saken kan løses utenfor domstolen
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

Nylig uttalte Qualcomm-sjef Steve Mollenkopf at han tror saken vil løses utenfor rettssalen.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse