Organisasjonen CCIA mener at en importstans for iPhone i verste fall vil ødelegge for kundene.
Organisasjonen CCIA mener at en importstans for iPhone i verste fall vil ødelegge for kundene.

Annonse


– En salgsstopp av iPhone vil skade kundene

Reuters melder at flere teknologiselskaper står på Apples side i den pågående saken mellom iPhone-produsenten og brikkesettkjempen Qualcomm.

Kundene kan bli skadelidende
Computer & Communications Industry Association (CCIA), som består av selskaper som Amazon, Google, Intel, Microsoft og Samsung, viser sin støtte til Apple i dokumenter sendt til U.S. International Trade Commission (ITC). Gruppen skriver blant annet at en salgsstopp av iPhone – som Qualcomm ønsker – potensielt sett kan ødelegge for kundene.

Organisasjonen mener at en stans i importen av iPhoner med Intel-brikker til USA vil påvirke tilgjengelighet og i verste fall er det kundene som blir skadelidende.

«Hvis ITC godkjenner denne ordren, vil det hjelpe Qualcomm å bruke monopolet sitt for å ramme Apple ytterligere og føre til at prisene for forbrukerenheter øker», heter det i en uttalelse fra Ed Black, sjef for CCIA. Han legger til:

«Det som står på spill her er tilgjengelighet av iPhone og andre smarttelefoner til en bedre pris.»

Tror saken kan løses utenfor domstolen
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

Nylig uttalte Qualcomm-sjef Steve Mollenkopf at han tror saken vil løses utenfor rettssalen.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse