Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Qualcomm ønsker å forby import av iPhone til USA. (Ill.: Trond Bie)

Nå skal de prøve å forby iPhone

Qualcomm mener at deres teknologi er vital for Apple.

Det er stadig hett mellom Qualcomm og Apple, og det siste steget kommer fra førstnevnte som har levert inn et nytt søksmål mot iPhone-produsenten.

Vil stanse iPhone i USA
Brikkesettprodusenten mener at Apple krenker seks av deres patenter, og nå vil selskapet ha stans på importen av iPhoner. Rapportene om at Qualcomm ønsket å stanse importen av iPhone dukket opp tidligere i år, men det er først nå at selskapet gjør det offisielt.

Ifølge Qualcomm har Apple krenket disse seks patentene i et ledd om å forbedre batteritiden til iPhone, men også åpner for viktige funksjoner og egenskaper på telefonen.

– Qualcomms oppfinnelser ligger i bunn i hver eneste iPhone […] Patentene det gjelder representerer seks viktige teknologier, og hver av dem er vitale for iPhone-funksjoner, uttaler Dan Rosenberg, visepresident i selskapet.

Nå søker de om å stanse importen av iPhone til USA.

Møtes i retten
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, iphone, qualcomm, søksmål