Qualcomm ønsker å forby import av iPhone til USA.
Qualcomm ønsker å forby import av iPhone til USA.

Annonse


Nå skal de prøve å forby iPhone

Det er stadig hett mellom Qualcomm og Apple, og det siste steget kommer fra førstnevnte som har levert inn et nytt søksmål mot iPhone-produsenten.

Vil stanse iPhone i USA
Brikkesettprodusenten mener at Apple krenker seks av deres patenter, og nå vil selskapet ha stans på importen av iPhoner. Rapportene om at Qualcomm ønsket å stanse importen av iPhone dukket opp tidligere i år, men det er først nå at selskapet gjør det offisielt.

Ifølge Qualcomm har Apple krenket disse seks patentene i et ledd om å forbedre batteritiden til iPhone, men også åpner for viktige funksjoner og egenskaper på telefonen.

– Qualcomms oppfinnelser ligger i bunn i hver eneste iPhone […] Patentene det gjelder representerer seks viktige teknologier, og hver av dem er vitale for iPhone-funksjoner, uttaler Dan Rosenberg, visepresident i selskapet.

Annonse


Nå søker de om å stanse importen av iPhone til USA.

Møtes i retten
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse