Google har tettet mange av sikkerhetshullene fra CIA-dokumentene allerede, men analysen deres er "pågående."
Google har tettet mange av sikkerhetshullene fra CIA-dokumentene allerede, men analysen deres er "pågående."

Annonse


Google sier de har fikset mange av sikkerhetshullene fra WikiLeaks/CIA-dumpen

Google sier at Android-systemet og Chrome-nettleseren er sterke nok til å motstå mange av sårbarhetene som er publisert i WikiLeaks-dumpen av over åtte tusen CIA-dokumenter, som beskriver metoder for å hacke en rekke systemer.

De sier imidlertid at “analysen er pågående:”

Allerede godt beskyttet
– Ettersom vi har gått gjennom dokumentene, er vi sikre på at sikkerhetsoppdateringene og beskyttelsene i Chrome og Android allerede beskytter brukerne fra mange av disse påståtte sårbarhetene, sier Heather Adkins, som er Director of Information Security and Privacy i Google.

– Analysen vår er pågående, og vi vil implementere videre sikkerhetsbeskyttelser hvis det blir nødvendig, sier hun i en uttalelse til Recode.

Annonse
Topp-prioritet å investere i forsvar
– Vi har alltid gjort sikkerhet til en topprioritet og vi fortsetter å investere i forsvarene våre.

Så selv om Google sier at det meste allerede er rettet, pågår undersøkelsene fortsatt – og Google tar forbehold om at det kan være sikkerhetsbrudd i dokumentene som trenger å fikses.

Sikkerhetshullene i WikiLeaks-dumpen er likevel alvorlige for Google, tatt i betraktning av over seksti prosent av Android-mobilene kjører på versjon 5 og 6 av systemet.

Tidligere har Apple sagt omtrent det samme: At mye er fikset, men at de vil sende ut nye sikkerhetsoppdateringer hvis de oppdager nye svakheter.

En tidligere undersøkelse fra ITavisen i dag viste også at dokumentene hadde funnet få svakheter i populære nettlesere, som Googles Chrome.

Kilde
Recode

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse