Apple bedyrer at de tar kundenes sikkerhet på alvor.
Apple bedyrer at de tar kundenes sikkerhet på alvor.

Annonse


Apple om WikiLeaks-lekkasjen: – Mange av svakhetene er allerede tettet

I en omfattende lekkasje hevder WikiLeaks at det amerikanske CIA har en spesialenhet i Center for Cyber Intelligence hvis fokus er å finne svakheter i iOS-enheter.

– Mange av hullene er tettet
Etter lekkasjen har Apple sendt ut en uttalelse der de sier at «mange av problemene som ble lekket i dag, var allerede fikset» i de nyere utgavene av iOS.

«Apple er forpliktet til å beskytte personvernet og sikkerheten til våre kunder. Teknologien som er bygget inn i dagens iPhone representerer den beste datasikkerheten som er tilgjengelig for kunder og vi jobber intens med å holde det slikt. Våre produkter og programvare er designet for å motta sikkerhetsoppdateringer raskt, med rundt 80 prosent brukere som kjører den nyeste versjonen av vårt operativsystem.

Selv om våre tidlige analyser viser at mange av problemene som ble lekket i dag var allerede tettet i den nyeste iOS, kommer vi til å fortsette med å sende ut hyppige oppdateringer til identifiserte svakheter. Vi oppfordrer kundene våre til å laste ned det nyeste iOS for å sørge for at de har de seneste sikkerhetsoppdateringene», heter det fra Apple.

Annonse
– Gammelt nytt
Dokumenentene som ble lekket i går nevner iOS-svakheter i detalj som gjør det mulig for CIA å overvåke iPhone-brukere og kontrollere deres enheter.

9to5Mac skriver at flere iOS-utviklere ikke var særlig imponert over lekkasjen og påstod i stedet at informasjonen var gammelt nytt.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse