CIA-dokumentene inneholder metoder og notater, ikke programmer og fullstendig kildekode.
CIA-dokumentene inneholder metoder og notater, ikke programmer og fullstendig kildekode.

Annonse


Lite informasjon om nettlesere i WikiLeaks’ CIA-dump

WikiLeaks har sluppet en gigantisk dump av CIA-dokumenter på Internett.

Notater og metoder
Dokumentene inneholder notater og metoder for å bryte seg inn i en rekke forbrukerteknlogier, som smart-TVer, iPhoner og Android, for å nevne noen.

Flere av svakhetene som har blitt kjent for CIA har blitt holdt tilbake og ikke varslet inn til programvareselskapene som er ansvarlige, slik at CIA kunne fortsette å bruke sikkerhetshullene.

Ikke programvare
Dokumentene som er sluppet detaljerer imidlertid bare notater og metoder, og inneholder bare små snutter av kildekode for å dokumentere sårbarheter. De inneholder ikke selve programvaren som benyttes til å bryte seg inn i målene til CIA.

Annonse
Et kjapt søk i dokumentbasen i morgentimene i dag resulterer imidlertid i lite informasjon om populære nettlesere – som Firefox og Chrome, men som ventet er det massevis av informasjon som de har samlet om Internet Explorer.

Få svakheter i Chrome
Det finnes en oppføring for Chrome-tillegg, en for Chrome på Andriod og en for Chrome Portable – men det virker ikke som om det finnes noen metoder for å hacke selve Chrome-nettleseren utenom disse omveiene.

For Microsoft Edge og Mozilla Firefox er det derimot ingenting registrert i Vault 7 hos WikiLeaks.

Merk at dette ikke betyr at nettleserne ikke er hacket – det betyr bare at CIA ikke har notert noe i filen deres for metoder og teknikker.

Bestrider Apples påstand
Samtlige programvarehus og maskinvareutviklere har vært travelt opptatt med å gå gjennom filene fra CIA for å se om de er berørt, og for å eventuelt tette sikkerhetshullene som nå er offentliggjort.

I går gikk derimot Apple ut og sa at de fleste sikkerhetshullene som er referert i dokumentene allerede er tettet, eller vil bli det i fremtidige sikkerhetsoppdateringer.

Til dette hadde WikiLeaks et enkelt svar:

De har med andre ord liten tiltro til Apple allerede har tettet hullene i iOS.

Kilder
WikiLeaks

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse