Elon Musk mener at negativ Autopilot-omtale hindrer folk fra å teste det.
Elon Musk mener at negativ Autopilot-omtale hindrer folk fra å teste det.

Annonse


– Dårlig mediedekning kan drepe folk

Etter nattens store Tesla-nyheter tok Elon Musk imot spørsmål fra pressen.

– Hindrer folk i å teste det
Blant annet kom spørsmålet om Tesla vil tilby erstatning til kunder som er involvert i en ulykke med et selvkjørende kjøretøy, opp. Det korte svaret til Musk var nei, med mindre systemet var hovedårsaken til kollisjonen.

Samtidig brukte Telsa-sjefen dette spørsmålet til å ta opp noe han syns er veldig viktig. Nyhetssaker om Tesla Autopilot-ulykker gjør ham ganske irritert.

– Nei, jeg føler det det blir opp til personens forsikring … hvis det er noe som skyldes vårt design, vil vi selvfølgelig ta ansvar for det.

Annonse


Når du ser på autonome biler som noe som en heis i en bygning. Tar Otis (verdens største heisprodusent, journ.anm.) ansvar for alle heisene rundt om i verden? Nei, det gjør de ikke. Det som virkelig gjelder til slutt er «hva er den absolutte sikkerhet».

Én av de tingene jeg bør nevne er at jeg helt ærlig blir ganske forstyrret over den graden mediedekning relatert til Autopilot-kollisjoner, som i utgangspunktet ikke kan sammenlignes med mediedekningen av de 1,2 millionene som hvert år dør i manuelle kollisjoner. Noe jeg ikke syns reflekteres like godt i media. Det gjør virkelig ikke det.

Fordi, og du er nødt til å være veldig forsiktig med dette, fordi hvis du skriver noe negativt – du fraråder effektivt folk fra å bruke et autonomt kjøretøy – dreper du personer. Neste spørsmål, lød hele svaret fra Musk.

Stiller spørsmål ved dekningen
Tesla-sjefen har tidligere uttalt at av én million bilrelaterte dødsfall hver år, ville omtrent en halv million vært reddet hvis Autopilot var universelt tilgjengelig. Han har også stilt spørsmålstegn ved mediedekning av Autopilot-kollisjoner sammenlignet med alle andre kollisjoner med kjøretøy.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse