Det ble funnet en DVD-spiller i Teslaen som var involvert i en dødskrasj.
Det ble funnet en DVD-spiller i Teslaen som var involvert i en dødskrasj.

Annonse


DVD-spiller funnet i Teslaen involvert i dødskrasj

I mai omkom en Tesla Model S-eier etter å ha brukt bilens halv-autopilot.

Fant DVD-spiller
Dagen etter ulykken kom påstandene om den avdødde – Joshua Brown (40) – hadde sett på film mens autopiloten var påslått. Dette slo Tesla raskt tilbake på og uttalte at «det er ikke mulig å se film på deres panel som brukes i S-modellene».

Reuters skriver at Florida Highway Patrol bekrefter at det ble funnet en DVD-spiller i bilen, men ingen kan på dette tidspunktet bekrefte om den var i bruk eller ei da ulykken inntraff.

Vitner som skal ha sett kollisjonen har gitt ulik forklaring på hvorvidt avspilleren var i bruk. Ting som hvorfor bilen ikke stoppen for lastebilen eller hvorfor Brown ikke fulgte med på veien, er to spørsmål som er viktigere for Tesla.

Kun i betautgave
Tesla er tydelige på at systemet er i offentlig beta og at bruk av autopiloten krever at føreren følger med, har hendene på rettet til enhver tid og er ment for å brukes på motorveier med god sikt og jevn fart.

Ifølge et nøkkeløyevitne til hendelsen så Brown på en Harry Potter-film mens bilens autopilot kjørte for ham, noe som medførte at bilen havnet under en stor trailer.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse