Har du ikke reservert en Model 3, må du belage deg på lang ventetid.
Har du ikke reservert en Model 3, må du belage deg på lang ventetid.

Annonse


Dette avslørte Musk: Oppgraderte Tesla-modeller med 40 ganger datakraften kan handles nå – alle biler blir selvkjørende

Tesla Model 3 er en av de mest spennende elbilene som ventes på markedet i løpet av de kommende året.

Oppdatert, 19. oktober, 02:05:

Alle modeller blir selvkjørende
Er Model 3 klar for selvkjøring? Jepp: Tesla har akkurat annonsert at fra i dag av, skal alle biler de bygger ha den nødvendige maskinvaren for å kjøre på egenhånd om føreren så ønsker.

Kjøresystemet får samtidig en robust oppgradering:

Annonse


«Åtte surround-kameraer som gir 360 grader synsfelt rundt bilen med en rekkevidde på opp til 250 meter. Tolv oppdaterte ultrasoniske raderer komplimentere synet, noe som gjør det mulig å for bilen å oppdage både harde og myke objekter fra nesten dobbelt så lang avstand som det forrige systemet.

En rader i front sørger for forbedret prosessering og mer informasjon om verden rundt bilen. Systemet klarer å se gjennom tunge regnbyger, tåke, partikler, støv og selv bilen som er foran.»

Mye kraftigere – kan bestilles nå
Maskinvaren har 40 ganger mer ytelse for å få til alt dette. Samtlige Model S og Model X-biler har allerede den nye maskinvaren i seg og er i produksjon. Kunder kan handle de oppgraderte bilene fra i dag av.

Videre forklarer Tesla at:

«Før aktivering av de nye funksjonene skal vi ytterligere kalibrere systemet ved hjelp av millioner mil med reel kjøreinfo noe som gir betydelige forbedringer innen sikkerhet og bekvemmelighet.

Tesla-modeller med ny maskinvare vil midlertidig mangle visse funksjoner som er tilgjengelige på Tesla med første-generasjons autopilot-maskinvare, inkludert standard-sikkerhetsfunksjoner som automatisk krise-brems, kollisjons-advarsel, å holde filen og aktiv «cruise control».

Ettersom disse funksjonene blir robust testet vi vil gjøre dem tilgjengelig i en over-lufta-oppdatering i tillegg til et raskt voksende sett med helt nye funksjoner.

Som alltid vil våre programvareoppdateringer holde kundene i forkant av teknologien, og fortsette å gjøre hver Tesla, inkludert de utstyrt med første-generasjons autopilot og tidligere biler, mer dyktige over tid.»

 

Kilde:
Tesla

Oppdatert, 21:32:

Klokka 02:00 i natt norsk tid skal Elon Musk, Tesla-sjef, avsløre nye han mener vil komme som en overraskelse. Vi oppdaterer denne artikkelen fortløpende fra tidspunktet.

Tesla Model 3
Dette er bilen som skal gjøre Tesla om til en masseprodusent av elbiler og et sekssifret antall personer har betalt 10 000 kroner for å sette seg på ventelisten for å kjøpe Model 3.

Tidligere denne uken oppdaterte bilprodusenten tidslinjen for produksjon og levering av Model 3, og flere ser ut til å ha misforstått oppdateringen. CNBC var en av dem som trodde det betød at bilen er utsatt. Det stemmer ikke.

Les også: Slik skal Volkswagen utfordre Tesla på rekkevidde.

To års ventetid
På den amerikanske Model 3-siden står det nå at «produksjonen er planlagt påbegynt i midten av 2017», men mer interessant er «leveringsestimater for nye reservasjoner er midten av 2018 eller senere».

Musk forteller på Twitter at de første 12 månedene med bestillinger er utsolgt. Det betyr at hvis du reserverer nå må du vente nærmere to år på før du mottar en Model 3.

Det seneste, offisielle forhåndsbestillingstallet er fra mai og det lød på 370 000.

Nytt produkt
Senere i dag har Tesla et produktarrangement. Selskapet holder kortene tett til brystet og det er få utenforstående som vet hva som står på agendaen.

Electrek skriver i dag at det er snakk om «et nytt produkt» så det er trolig ikke mer Model 3-nytt. Den elbilfokuserte bilsiden tror det kan være snakk om enten «Tesla Vision» eller «Tesla Glass». Førstnevnte bygger på et samarbeid med NVIDIA på den autonome kjøreteknologien. «Tesla Glass» virker å være en godt bevart hemmelighet i Tesla.

 

Kilde:
Electrek 1, 2, 3

Annonse