Elon Musk svarte Fortune-journalist.
Elon Musk svarte Fortune-journalist.

Annonse


– En halv million mennesker kunne vært reddet hvis Teslas Autopilot var universelt tilgjengelig

I kjølvannet av den tragiske ulykken der Tesla-eier Joshua Brown omkom etter å havnet under en trailer.

Ventet med å offentliggjøre ulykken
Den pensjonerte Fortune-journalisten Carol J. Loomis fremhevet i en artikkel i går at Tesla ikke offentliggjorde ulykken – som inntraff 7. mai – før National Highway Safety Administration (NHTSA) annonserte 30. juni at de vil etterforske hendelsen.

«Tesla og Musk offentliggjorde ikke det materielle faktum at en mann hadde dødd mens han brukte en autopilot-teknologi som Tesla har kraftig markedsført som sikker og viktig for deres kunder», skrev Loomis.

Svarte journalist
Fortune skal deretter ha kontakt Tesla for en kommentar på hvorvidt kollisjonen burde blitt vurdert som materiell under et nylig aksjetilbud. En talsperson fra selskapet skal ifølge Loomis ha påpekt at aksjetilbudet stengte dagen før annonseringen av ulykken, og det er her Musk tar del i samtalen.

«Hvis noen hadde giddet å gjøre regnestykket (du gjorde tydeligvis ikke det) ville de forstått at  avover 1 million bildødsfall hvert år, ville omtrent en halv million personer blitt reddet hvis Tesla Autopilot var universelt tilgjengelig. Vennligst ta deg 5 minutter og gjør det fordømte regnestykket før du skriver en artikkel som villeder allmenheten», skriver en tydelig irritabel Musk til Loomie som ikke offentliggjør hennes side i samtalen.

 

Kilder:
Fortune,
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse