Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det ser ikke ut til at Fallout 4 fans på Playstation kommer til å nyte støtte for mods med det første. (Ill.: Bethesda Softworks)

Mods til Fallout 4 kommer ikke til Playstation 4

Spill: Bethesda bekrefter at Sony ikke vil åpne opp plattformen sin.

Ifølge Bethesda er det kun en teknisk begrensning på Sonys side som står i veien for mods til både Fallout 4 óg Skyrim Special Edition.

Sony vil ikke godkjenne
«Sony har informert oss om at de ikke vil godkjenne modifiseringer slik de burde fungere: at brukere kan gjøre hva de vil enten i Skyrim Special Edition eller Fallout 4», det skriver Bethesda på bloggen sin fredag.

Meldingen kommer etter måneder med diskusjoner mellom Bethesda og Sony. Utvikleren av det populære spillet skriver videre at de har vært klare til å tilby mod-støtte til PS4 i lang tid.

Trenger mer plass
Ifølge en rapport fra Ars Technica så er det kun en av de tekniske punktene for å få på plass støtten som står på Sony ene og alene.

Det som ser ut til å stoppe støtten er lagringsplassen som dedikeres til modifikasjoner – angivelig skal skal Sony ha innført en begrensning på 900MB, sammenlignet har Xbox One 2GB tilgjengelig.

Ventet lenge
Xbox One har hatt støtten i flere måneder allerede.

Bethesda skriver i innlegget sitt at «som deg er vi skuffet over Sonys avgjørelse gitt all tiden og innsatsen som vi har lagt inn i dette prosjektet, i tillegg til all den tid våre fans har ventet på at mod-støtten skal komme».

Stengt økosystem
Mod-kontroversen kommer kort tid etter at utviklere av spillet Rocket League gikk ut og ga sa at Sony også var hemskoen for å få på plass kryssplattform-spill.

Til IGN uttalte Psyonix at «akkurat nå er vi på det punktet at alt vi trenger er godkjenning fra Sony og vi kan da implementere [kryssplattform-spilling, journ.anm] på mindre enn én virkedag, og ha det oppe og gå, ikke noe problem».

Sony fortsetter å snakke om sin kryssplattform-støtte mellom PS4 og PC, mens spilling mellom Xbox og Playstation-plattformene fortsatt er noe de er svært vage om. Dette selv om Sony tidligere har invitert til samtaler om kryssplattform, så ser det så langt ut til at det kun dreier seg om PC.

Microsoft kastet ballen over til Sony tidligere i år når lanserte sitt Play Anywhere initiativ og samtidig inviterte Sony med.

Er du en av de som har ventet på at Sony skal implementere støtte for mods til Playstation 4? La oss høre din tanker om denne saken i kommentarene.

Se denne korte videoen for en kort introduksjon til 7 forskjellige mods til Fallout 4 på Xbox One:

 

Kilder:
Ars Technica
Bethesda Blog

Stikkord: bethesda, Fallout4, Spill