Hopp til navigasjon Hopp til innhold
In Car Office skal bli din digitale assistent, i alle fall når du kjører i en Mercedes. (Ill.: Mercedes)

Microsoft og Mercedes skal gi deg «bilkontoret»

Vil gjøre mer for trafikksikkerheten med «In Car Office».

I påvente av at samfunnet skal invaderes av mer eller mindre selvkjørende biler vil Microsoft og Mercedes gjøre sitt for trafikksikkerheten.

Bilkontoret
Selv om detaljene er få akkurat nå, så er det klart at Microsoft og Mercedes har bestemt seg for å samarbeide om det de har valgt å kalle «In Car Office».

For det er flere av oss fikler med telefonen, nettbrettet eller kanskje til og med den bærbare maskinen mens vi står i kø, kjører eller på andre måter utsetter andre for fare i trafikken.

Les også: Tesla gjør endringer etter autopilot-ulykker

Med selvkjørende biler rett rundt hjørnet er spørsmålet om denne satsningen fra Microsoft og Mercedes er for lite for sent eller ikke.

Enda en digital assistent
Løsningen ble annonsert på IFA denne uken og skal bli en slags digital personlig assistent for bilen som hjelper deg mens du kjører.

Den skal kunne lese kalenderen din og skjønne at avtalen du har klokken 12 er en konferansesamtale.

Sikkerhet og samferdsel: Mer trøbbel for Volkswagen

Den skal deretter klare å hente ut telefonnummer, kode og annet den trenger for å sette opp konferansen for deg mens du holder fingrene på rattet og øynene på veien.

Integrasjoner
I tillegg skal den klare å gjøre ting som å hente ut adresser og lage ruteforslag basert på avtalene dine. Den skal også integreres med diverse sosiale medier.

Akkurat nå er det kinesiske WeChat som blir testet, men det er vel trygt å anta at andre store som Twitter og Facebook ikke burde være langt unna.

Se også: Ford vil at du skal dele bil med naboen

«In Car Office» er ventet å bli tilgjengelig i Mercedes sine biler fra starten av 2017.

Priser og mer spesifikke detaljer er ikke klart enda.

Kilde:
Neowin

Stikkord: ifa16, mercedes, Microsoft, samferdsel