Annonse
Annonse
Annonse

Mer trøbbel for Volkswagen & Co

Volkswagen sliter med dårlig sikkerhet i sine biler.
Volkswagen sliter med dårlig sikkerhet i sine biler.

Nå er Usenix snart over, en årlig sikkerhetskonferanse i Austin Texas. Det var under årets Usenix at en gruppe forskere fra universitetet i Birmingham og det tyske selskapet Kasper & Oswald, avslørte flere større problemer med biler fra blant annet Volkswagen.

Nesten alle biler fra 1995
Teamet har allerede avslørt at det er en svakhet i Volkswagen sin biler som angår nesten alle modeller bygget etter 1995.  En av disse svakhetene tillater potensielle angripere å, trådløst, låse opp nesten alle biler fra Volkswagen over de siste 20 årene. Det inkluderer Audi også.

Andre svakheter de avslører under Usenix angår Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel og Peugeot.

Annonse

Billig hardware
Med en 500 kroners Arduino-kit kan tyver fange opp signaler sendt trådløst fra nøkkelen til bilen og dermed kan de klone nøkkelen. Men helt enkelt er det dog ikke, og en del av jobben er å reversere en del kode før man kan sette seg inn og kjøre.

Én delt verdi
Det er en delt kryptografisk nøkkel-verdi som deles av millioner av Volkswagen biler, ved å kombinere denne med data som sendes mellom nøkkelen og bilen kan man få tilgang til den.

Vi har tidligere skrevet om at tyver nå stadig bruker mer avanserte metoder for å stjele bilen din, og at Volvo ønsker å gjøre alle sine biler nøkkel-løse innen 2017.

Kilde:
Wired
Engadget

 

Annonse
Annonse